A Haber'de bir bomba daha! AKP yandaşı Cemil Barlas Türkiye'nin enflasyonunu dünyanın toplam enflasyonu sandı!

105 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar

A Haber'de yayınlanan ekonomi programında Türkiye'nin yüzde 36 olan enflasyonunu 7 ülkenin enflasyonunun toplamı sanıldı.

A Haber'de yayınlanan bir ekonomi programında moderatör Türkiye'nin yüzde 36 olan enflasyonunu ABD, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Hollanda ve Belçika'nın toplamı sanarak trajikomik bir ana imza attı.

Ekonomi programında ekrana yansıtılan ülkelerin enflasyon oranını içeren tabloda ABD yüzde 7, Euro bölgesi yüzde 5, Almanya yüzde 5.3, Fransa yüzde 3.4, İspanya 6.7, İtalya yüzde 4.2, Hollanda yüzde 6.4, Belçika yüzde 6.5, Türkiye ise yüzde 36.08 olarak gösteriliyor. Tablodaki rakamlar doğru oranları yansıtırken ekonomi yorumu yapan Mehmet Barlas'ın oğlu Cemil Barlas Türkiye'deki enflasyon oranının tüm bu ülkelerin toplamı olduğunu sandı. Bu durum sosyal medyada ise baya alay konusu oldu.

59.jpg

Cemil Barlas kimdir?

Gazeteci Cemil Barlas aslen Gaziantep'lidir. Cemil Barlas, Canan Barlas ve Mehmet Barlas çiftinin oğludur. HaberX haber sitesinin sahibidir. Cemil Barlas, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak ders vermiştir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Boğaziçi kayyımı, dün görevine iade edilen Prof. Dr. Cem Say’ı bugün görevden aldı Özgür Özel'den 'korkmuyoruz' çıkışı: "Bir santimetre eğilirsek birileri bu millete diz çöktürür" Bakanlıktan skandal Konya barınağı açıklaması! ‘Koşullarda olumsuzluk yok’ Bakanlar devletin parasıyla seçim turunda: Bakan Bayraktar Erdoğan’a özendi Eskişehirli yurttaşları tehdit etti!