Sözcü gazetesi ekonomi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında, “Rusya’nın devlet şirketi Rosatom bünyesindeki JSC Rusatom Overseas aracılığıyla, Ankara merkezli Akkuyu Nükleer A.Ş şirketine 1 milyar 730 milyon 592 bin TL sermaye desteği sağlanmış” dedi.
Şirketin daha önce 4 milyar 360 milyon 998 bin 600 TL’ye çıkarılan kayıtlı sermayesi, son artırımla 6 milyar 91 milyon 590 bin 600 TL’ye yükseldiğini dile getiren Toker, “Sermaye artırımına esas oluşturan 1 milyar 730 milyon TL’yi ödeyen JSC Rusatom Overseas, hisselerin yüzde 75’ine sahip olmuş. Bu bilgiler resmî. Ticaret Sicili’nin 2 Aralık 2019 tarihli sayısında, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Hem sermaye artırımına son şeklini alacak hem de şirket yönetim kurulunun yetkileri arttırılacak” diye yazdı.
“25 Aralık’ta yapılacak olağanüstü genel kurulda yapılmak istenen çok sayıda ve önemli değişiklik yer alıyor. Birini paylaşalım. Akkuyu A.Ş, offshore alanlarda kurulmuş tüzel kişilerle işlem yapmak ve offshore alanlardan para transferi yapmak istiyor.
Bu önemli değişimin, TürkiyeRusya ilişkileri açısından anlamını uzmanlar değerlendirecektir. Akkuyu nükleer santrali milletlerarası bir anlaşmaya dayanıyordu ve Rusya hisselerin yüzde 49’unu Türk şirketlere devretmek istiyordu. Gelinen noktada çözüm olarak vergi cenneti adalarda kurulan şirketlerle finansman sağlama çözümü bulunmuşsa, bütün ülkeyi ilgilendiren bu projedeki son durum hakkında birileri lütfedip kamuoyuna açıklama yapar belki”
https://www.abcgazetesi.com/akkuyudagizlioffshoreparatransferi60730
O doktor, ölen yaşlı adamdan davacı ve şikayetçi oldu!241 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Birleşeceğiz ve kazanacağız; ama kime karşı?"37 izlenme
Tarikat lideri Alperen Sade'den zihinsel engelli kadına tecavüz dehşeti!41 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazetecilerin enflasyon sorularına adeta kaçarak yanıt verdi: “Enflasyonla ilgili bilgim yok”46 izlenme
AKP’li vekil Orhan Miroğlu’ndan AKP’yi karıştıracak mesajlar!946 izlenme
Hatay'daki depremzedelerden rezerv alanına karşı eylem: "Ben şehit babasıyım, yapmayın etmeyin bir emekli maaşıyla ne yaparım!”78 izlenme
'Puta tapmak' ve 'küfür' olduğu iddiasıyla okula gönderilmeyen çocuklar aileden alındı!209 izlenme
Atatürk’ün el yazısı notları ortaya çıktı65 izlenme