AKP’nin Osmaniye’deki ilk engelli milletvekili aday adayı depremzede Şuayp Üstün’ün çadırının su geçirmesinden şikayet ettiği videoyu sosyal medyada yayınlaması sonrası başına gelmeyen kalmadı.
“SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIN SONRASI ANKARA’DAN BASKI GELDİ”
Depremde 3 evi yıkılan, arabası enkaz altında kalan mağdur Üstün, kendi imkanlarıyla kurduğu çadırının sorunu için aradığı 30 yıllık dostu AKP İl Başkanının dahi telefonlarına cevap vermediğini belirtti.
Üstün, “20 yıllık AKP’liyim. Her şeyimi AKP’ye verdim. Osmaniye'de ilk engelli milletvekili aday adayıyım. Sağanak yağmurda bir tane çadır bulamadım, çadırımı su bastı. Kimse telefonlarıma cevap vermedi. Ben de bu durumu anlatan bir sosyal medya paylaşımı yaptım. Sonrasında telefonlarım susmadı. Ankara’dan ayrı partiden ayrı aradılar. Paylaşımı kaldırmam için baskı yaptılar. Paylaşımı kaldırmak zorunda kaldım. Sonrasında ise AFAD ayrı geldi, belediye ayrı geldi. Çadır kurdular. Osmaniye milletvekilimiz ‘Şuayp kardeşimin tüm ihtiyaçları görülsün’ diye talimat vermiş” dedi.
“PARTİYE DE PARA YATIRMAM İSTENDİ”
AKP’den beni sürmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Üstün, “İlk aday adayı olduğumda hem depremzede hem engelli olmam nedeniyle aday adaylığı parası istemediler. Ancak sosyal medya paylaşımım sonrası 5 bin TL AFAD’a, 5 bin TL partiye yatırmam gerektiği söylendi. Sırf vekilliğimi engellemek için bunu yapıyorlar. Sebebi ise bir depremzede olarak sadece bir çadır istemem” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem nedeniyle vekil aday adaylığı ücretlerinin sadece AFAD’a yapılacağını açıklamıştı.
Yeniçağ
Esad'dan dikkat çeken hamle: Asker kaçakları için genel af ilan etti
Sel bölgesinden gelen resmi açıklama yürekleri dağladı! Can kaybı 64'e yükseldi...
'Siyasal islamcılar orduda hakim olduğundan beri beyefendi hızla yükselmiş'
Asgari ücrette pazarlık 15.700 TL’den açılacak
Hastaneler kaydı, paralar çöpe gitti
Öksüz’ün yeğeni tutuklandı: ABD’ye evrak gönderiyordu
Ramazan ayında hayat pahalılığı sofraları etkiledi, yurttaşlar fiyatlara tepki gösterdi: "Yavan ekmek yeriz, pirzola almak imkânsız"
AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay tank gibi çakarlı arabayla şaşalı şehir turu attı, yine de seçimi kaybetti
Tüm Türkiye’de hayat durdu: Ulu Önder için bir dakikalık saygı duruşu
AKP Türkiye'sinden manzaralar! İBB'nin iftar aracının önünde metrelerce kuyruk
SKANDAL! Ekrem İmamoğlu'nun bir yetkisini daha elinden almak için taslak hazırlandı. İşte o kanun taslağı...
Çağ dışı zihniyet: İstanbul'da kız yurdunun önünden geçen şahıstan skandal sözler!
Çocuklarımızın, torunlarımızın nasıl soyulduğunu Profesör Emek tek tek anlattı
Erdoğan'la parkeye çıkmanın ödülünü aldı