Sayıştay’ın belediyelere yönelik 2018 yılı denetim raporları, seçim döneminin en çok tartışılan konularından biri olan bazı vakıf ve derneklere ücretsiz yer tahsisini tekrar gündeme getirdi. Sayıştay, Antalya’nın AKP’li Kepez Belediyesi’nin, İlim Yaymam Cemiyeti’ne (İYC) 30 yıllığına ücretsiz yer tahsis ettiği tespit etti.
“ÜCRETSİZ TAHSİS MEVZUATA AYKIRI”
AKP’li Kepez Belediyesi’ni inceleyen Sayıştay, belediyeye ait taşınmazların bedelsiz olarak dernekvakıf veya özel kişilere kullandırılması veya tahsis edilmesini mümkün olmayacağı belirterek söz konusu taşınmazın kullandırılmasına son verilmesi istendi.
Tahsise tepki gösteren CHP Kepez ilçe Başkanı şunları söyledi:
* İlim Yayma Cemiyeti ve belediye arasında yapılan protokole hizmet projesi denilse de arsa tahsisi olduğu anlaşılmıştır. İlim Yayma Cemiyeti’ne kullanmış olduğu arsayı belediye neden tahsis etmiştir?
* Bu tahsisler mevzuata aykırı olmasına rağmen sayın belediye başkanının bu tahsisi savunması ve cemiyetin sonuna kadar arkasındayım demesinin anlamı nedir?
* Öğrencilere yurt barınma gibi hizmet veren birçok laik, bilimsel, çağdaş eğitim veren dernek ve vakfın olmasına karşılık İlim Yayma Cemiyeti’ne öncelik tanınmasını kabul etmiyoruz.

FETÖ’CÜ DERNEKLE YAŞANILANLARI HATIRLATTI
CHP’li Kurnaz, “Geçmişte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLEDER) ile Kepez Belediyesi arasında yapılan protokol sonucu kira bedeli alınmadan yer tahsisi yapıldığını da kendisine tekrar hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.
BELEDİYENİN TAHSİS KARARI
* 2 Ocak 2013 tarihinde meclis kararıyla, belediye kanunun 5393 sayılı 75’inci maddesine göre İlim Yayma Cemiyeti ile ortak proje kararı alınarak arsa tahsisi yapılmıştır.
Ethem Sancak Moskova’da Ukrayna'yı sattı: "Bayraktar SİHA’ların böyle kullanılacağını bilmiyorduk!"58 izlenme
Aziz İhsan Aktaş, benzinliğin yönetim kurulundan çıkarılmış30 izlenme
Kılıçdaroğlu açıkladığı için mahkum olmuştu! Davutoğlu, Man Adası belgelerini doğruladı84 izlenme
AKP'nin seçimi kazanamadığı ilçede yaşayan vatandaşlar isyan etti: "Oy alamadıkları ilçeleri cezalandırıyorlar"47 izlenme
Bu da oldu: Başhekim bakanlığı dolandırdı45 izlenme
Benzin ve motorin satışlarında zam şoku55 izlenme
Olcay Kılavuz Sinan Ateş cinayeti hakkında ilk kez konuştu: 'Zerre dahlim olsa kafama sıkarım'65 izlenme
İzmir'de provokasyon devam ediyor! Camilerde bu kez de Selda Bağcan şarkısı çalındı!168 izlenme
Zam isyanı sürüyor! Sokağa indiler
YSK Başkanı: "Erdoğan'ın adaylığı konusunda çalışma yaptırdım; arkadaşımla istişare ettim, bir kanaatim var"
Kayyum kararı AKP'de ortalığı karıştırdı: 2017 referandumu iptal edilirse ne olur?
Vatandaş artık zehir zemberek konuşuyor 'Bu ülkede en büyük FETÖ'cü Tayyip Erdoğan'ın kendisidir !'