Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarıyla ilgili düzenlemenin de içinde yer aldığı torba kanun teklifi AKP tarafından Meclis'e sunuldu.
AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, teklifle 2015 yılı öncesindeki GSS primleriyle ilgili borçların faiziyle silineceğini, borç miktarının 2 milyar lira olduğunu açıkladı.
Usta, aile sağlık merkezlerinden alınan bazı raporların ücretlendirilmesine dair de bilgiler verdi. Usta, aile hekimlerinden alınan ehliyet raporu gibi bazı raporların ücretli hale getirileceğini belirtti.

“Aile hekimlerimizin verilen bir kısım raporlarının ücretsiz değil, ücretli hale getirilmesiyle aile hekimlerimizin bütçelerine ciddi bir katkı sağlanacağını düşünüyoruz” diyen Usta sözlerini şöyle sürdürdü:
"İkinci ve üçüncü basamak, sağlık hizmetlerindeki yoğunluğun azaltılması amacıyla aile hekimlerimizden sevk ile katkı paylarının düşürülmesini sağlayacak bir düzenleme getiriyoruz. Şu anda aile hekimlerimizce verilen bütün sağlık hizmetleri ücretsiz. Sevk almadan ikinci veya üçüncü basamak sağlık hizmetlerine başvuran vatandaşlarımızdan bir katkı payı alınması ancak önce aile hekimine gidip aile hekiminde tedavi olma imkanı olmayan ve aile hekiminin sevk ettiği durumda da katkı payının yarısına kadar yüzde ellisine kadar düşürülebileceği bir sistem getiriyoruz."
Hastanelerdeki hasta yoğunluğunu azaltmak için de bir sistem geliştirdiklerini belirten Usta, “Bu da yine sağlık sistemimizde önemli ve etkili bir fayda sağlayacağını düşündüğümüz bir kanun maddemiz olacak” dedi.
Gazete Pencere
Sandık hırsızlığına karşı halk birleşti
Seçim anketinde çarpıcı sonuç: Cumhur İttifakı’nda büyük düşüş!
Malatya'daki bekçi şiddeti kamerada! Gençleri dakikalarca darp ettiler!
8.8'lik depremin gerçek şiddeti ortaya çıktı! Görülmemiş felaket
Taktik yine aynı: Kutuplaştırma
İzmir'deki Vergi Dairesi binasının duvarına Bakan Kasapoğlu'nun seçim pankartı asıldı
Herkes Mehmet Şimşek biliyordu: Merkez’in tartışmalı ismi Hafize Gaye Erkan’ı Erdoğan’a öneren isim ortaya çıktı
Daha önce “Açılmak şeytana hizmet etmektir” diyen Niran Ünsal "ticari kayıp yaşadım" diyerek türbanı çıkardı
Bakan Koca açıkladı: 18.910 yeni vaka tespit edilirken, 133 kişi hayatını kaybetti, 20.351 kişi sağlığına kavuştu!
Emine Bulut’un gözü yaşlı annesi isyan etti: Yazıklar olsun!
Fatih Altaylı iktidarı yerden yere vurdu! Öyle bir benzetme yaptı ki...
AKP'li eski belediye başkanına 'yolsuzluktan' 12 yıl 19 ay 37 gün hapis!
İstanbul’da binlerce kişi bu haberi bekliyordu! AKP-MHP grubu engel oldu!
Ekonomik kriz derinleşiyor: Vatandaş artık kredi kartını döndüremiyor! Kasa önünde 'yetersiz bakiye' uyarıları arttı!