Ümraniye Belediyesi'nin sokakları tazyikli suyla yıkadığı anlara ait görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Barajların alarm verdiği su kıtlığı yaşanan kentte yapılan bu uygulama, vatandaşların tepkisini çekti.
"SU KITLIĞI KAPIDA, BU NASIL BİR İSRAF?"
Belediyenin sosyal medya hesabından paylaşılan videonun altına kısa sürede yüzlerce tepki gösteren yorum geldi. Kullanıcılar, "Gram yağmur yağmıyor, yolları yıkıyoruz. Bizden sonrakiler bizi nasıl anacak acaba?", "O döktüğünüz deterjan nereye gidiyor? Hiç mi aklınız fikriniz yok?", "Ülke su diye kırılıyor, şu akla bak" yorumlarıyla belediyeye tepki gösterdi.
Sosyal medyada geniş yankı bulan görüntüler sonrası Ümraniye Belediyesi'nden de açıklama geldi.
Açıklama şöyle:
Kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılan temizlik videomuzla ilgili olarak, bazı hesaplar tarafından “su kıtlığı” ve “deterjan kimyasallarının altyapı sularına karıştığı” yönünde gerçeği yansıtmayan paylaşımlar yapılmıştır. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği doğmuştur.
Gerçekler:
Videoda kullanılan su, kuyu suyudur ve şebeke altyapısı- na veya içme suyuna hiçbir şekilde karışmamaktadır. Cadde ve sokakların yıkamasında kullanılan su, belediyem- izin park ve yeşil alanların sulanmasında da kullandığı belediyemize ait kuyu sularından tedarik edilmektedir. Temizlikte kullanılan ürünler, çevre yönetmeliklerine uygun, biyolojik olarak parçalanabilir ve güvenli ürünlerdir.
Gerçeği yansıtmayan iddialar:
Sosyal medyada dile getirilen “şebeke suyunun israf edildiği" veya "kimyasalların yer altı sularına karıştığı" yönündeki yorumlar tamamen asılsızdır. Belediyemiz tüm temizlik faaliyetlerini, çevre mevzuatına ve sürdürülebilir kaynak yönetimi ilkelerine uygun şekilde yürütmektedir. Ümraniye Belediyesi olarak, çevreye ve doğal kaynak- lara karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Vatandaşlarımızın çevre duyarlılığı göstermesi bizim için son derece değerlidir. Ancak, yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek ve toplumun doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak da hepimizin ortak sorumluluğudur.
Belediyemiz, çevreyi koruma anlayışıyla, sürdürüle- bilir şehir vizyonu doğrultusunda çalışmalarını şeffaf biçimde sürdürmeye devam edecektir.
TELE1
Vahap Seçer, yeni TBB Başkan Vekili oldu
Küfürbaz yandaş Erkan'dan Kılıçdaroğlu'na çirkin 'oruç' sorusu !
Ankapark için karar çıktı: Mahkeme Ankara Büyükşehir Belediyesini haklı buldu!
Soylu'ya yakın isimden üst düzey bürokrata 'Ayhan Bora Kaplan' telefonu! 'Biz ne yapabilirdik?'
Merkez Bankası'nın indiriminden Diyanet vazife çıkardı: Merkez'e Cuma fetvası
Bir zamanların en köklü hastanelerindendi: GATA'da iğneden ipliğe hiçbir şey kalmadı! Parmağı kopan vatandaştan malzeme istendi!
Prens dizisinin sahnesi sosyal medyayı salladı! “Asıl çalıp çırpan tepedekiler! Biz açlıktan burada geberirken, zevkle sefa içinde yaşıyorlar”
Emine Erdoğan'ın Berlin'de kaldığı 'Krallık Süiti'nin gecesinin 100.000 Bin TL olduğunu biliyor muydunuz ?
Türkiye Cumhuriyeti'ne ‘Katil devlet’ diyen Nagehan Alçı, şimdi de Atatürk'ü katliam yapmakla suçladı !
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na dikkat çeken sözler: Bugün ana muhalefetin liderisiniz, yarın bu ülkenin lideri sizsiniz.
Doç. Dr. Sarp Üner'den şok iddia! "Ayasofya açılışında 3 bin kişiye hastalık bulaştı"
Cinsel içerikli video beğenen Ahmet Hakan'dan ilk açıklama
Canan Kaftancıoğlu için ‘takipsizlik kararını kaldıran’ hakim hakkında suç duyurusu!
Nejat İşler: Ülkemizin başına gelen en büyük felaket bu iktidardır!