AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüme örnek olarak Fikirtepe’yi göstermiş, “Fikirtepe’de yaptık, yine yaparız” demişti. Kurum’un bu sözlerinin ardından, kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerini ranta kurban eden Fikirtepeliler, AKP’nin Seçim Koordinasyon Merkezi önünde toplanarak AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’u protesto etti.
Kentsel dönüşümle evlerinden olan Fikirtepeliler Haldız İnşaat ve AKP’ye tepkilerini dile getirdi. AKP koordinasyon merkezinin önünde toplanan Haldız İnşaat mağdurları, 13 yıldır evlerini beklediği ve verilen sözlerin tutulmasını talep etti.
Gazeteci Barış Terkoğlu, Eski Emlak Konut GYO Başkanı ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sözlerine göndermede bulunarak, mağdurlar hakkında şunları söyledi:
“Murat Kurum’un kentsel dönüşüme örnek gösterdiği Fikirtepe’de, Haldız İnşaat mağduru Fikirtepeliler bugün yine eylem yapıyor. 13 yıldır evlerini bir umut bekleyen Fikirtepeliler, AKP’nin Fikirtepe’deki koordinasyon merkezi önünde toplandı. “Bir insan 13 yıl mağdur edilmez” sloganıyla yaşadıkları mağduriyeti hatırlatırken, “Murat Kurum sözünü tut” sloganıyla Kurum’un geçmişte defalarca verdiği evlerinizi teslim edeceğiz vaadine gönderme yapıldı. Haldız İnşaat mağdurları Fikirtepe’den sonra Kadıköy’e giderek eylemlerini sürdürecek.”
Tele1
Sosyal medyada paylaşılan Dini nikâh cüzdanı tanıtım videosu tepki topladı
Vatandaşa satacaktı, dükkân sahibi Suriyeli çıktı!
MHP’de kritik ayrılık! Arzu Erdem istifa etti
Barlas: "Suriye'de terör örgütlerine destek verdik"
İBB davasında ikinci celsenin 25. günü: İtirafçı sanık, savcıyı işaret etti "Kanunsuz işler yapılıyor diye ifadem yok"
AKP’li Yenişehirlioğlu ‘Takmaya devam edeceğim’ dediği Rolex saati sakladı
Emeklilerden Ankara'da ek zam protestosu: “Bizi yoksulluk ücretine mahkum etmeyin”
Başkan Böcek acı tabloyu açıkladı! İşte belediyenin borcu
Utanç görüntüleri! Dolar euro fırlatılınca çalınmasın diye ayçiçek yağı tenekelerini zincirlediler!
Eczacılardan zam sonrası ilk açıklama: "İlaç sorunu devam edecek"