AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüme örnek olarak Fikirtepe’yi göstermiş, “Fikirtepe’de yaptık, yine yaparız” demişti. Kurum’un bu sözlerinin ardından, kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerini ranta kurban eden Fikirtepeliler, AKP’nin Seçim Koordinasyon Merkezi önünde toplanarak AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’u protesto etti.
Kentsel dönüşümle evlerinden olan Fikirtepeliler Haldız İnşaat ve AKP’ye tepkilerini dile getirdi. AKP koordinasyon merkezinin önünde toplanan Haldız İnşaat mağdurları, 13 yıldır evlerini beklediği ve verilen sözlerin tutulmasını talep etti.
Gazeteci Barış Terkoğlu, Eski Emlak Konut GYO Başkanı ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sözlerine göndermede bulunarak, mağdurlar hakkında şunları söyledi:
“Murat Kurum’un kentsel dönüşüme örnek gösterdiği Fikirtepe’de, Haldız İnşaat mağduru Fikirtepeliler bugün yine eylem yapıyor. 13 yıldır evlerini bir umut bekleyen Fikirtepeliler, AKP’nin Fikirtepe’deki koordinasyon merkezi önünde toplandı. “Bir insan 13 yıl mağdur edilmez” sloganıyla yaşadıkları mağduriyeti hatırlatırken, “Murat Kurum sözünü tut” sloganıyla Kurum’un geçmişte defalarca verdiği evlerinizi teslim edeceğiz vaadine gönderme yapıldı. Haldız İnşaat mağdurları Fikirtepe’den sonra Kadıköy’e giderek eylemlerini sürdürecek.”
Tele1
Hatay'da zincirleme trafik kazasında ölü sayısı 13'e yükseldi
Yılmaz Özdil’den çok konuşulacak ‘doğalgaz’ yorumu! 'Ben artık emin oldum, Karadeniz’de doğal gaz var!'
Eski Ensar Vakfı yöneticisi, dekan oldu
Merkez Bankası 30 milyar TL deprem bağışını nasıl karşılayacak? Ekonomistler açıkladı: "Bildiğiniz fıkraları unutun"
Eski AKP'li vekil Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban serbest bırakıldı