Dışişleri Bakanlığı, Almanya’da 27 Haziran’da yürürlüğe girecek kanun değişikliği hakkında açıklama yaptı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, kanun değişikliği ile birlikte "Almanya Türk Toplumu üyelerinin artık Alman vatandaşlıklarını koruyarak, Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanabilecekleri" ifade edildi.
Açıklamada, "Almanya’daki tüm Başkonsolosluklarımız anılan tarihten itibaren başvuruları almaya hazır olacaklar" denildi.
Dışişleri'nin açıklamasında, "Almanya’daki Türk toplumunun uzun yıllardır beklediği ve hak ettiği sözkonusu yasal düzenleme, TürkAlman ilişkileri bakımından olumlu, anlamlı ve değerli bir gelişme" ifadelerine yer verildi.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yeniden Türk Vatandaşlığına Başvuru Süreci" hakkında bilgilendirmeye de yer verildi.
BirGün
KİPTAŞ 'uyanığı' sessizliğini bozdu: Uygun fiyata imal ettim diye niye uygun fiyata satayım ki?54 izlenme
Bir anket de Konsensus’tan: 'Erdoğan ilk turda seçilemiyor'315 izlenme
67 kişi ölmüştü: AKP'li müteahhide iyi hal indirimi7 izlenme
Erdoğan, 'günü geldiğinde' demişti: Depremde yakınlarını kaybeden gence dava açıldı6 izlenme
Dolar’daki günlük değer kaybı yüzde 5’i aştı! İşte piyasalarda son durum37 izlenme
Barış Pehlivan hakkında denetimli serbestlik kararı27 izlenme
Mansur Yavaş: "Hakkımda soruşturma yok ancak..."17 izlenme
AKP ilçe başkanlığı, valiliğin pankartını söktü kendi pankartını yardım TIR'ına astı! Aracın içinde halktan toplanan yardımlar var27 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye'deki toplam vaka 148.067'ye, can kaybı 4.096'ya yükseldi!
Vatandaşların asgari ücret zammına tepkisi sürüyor: "22 bin lirayla geçinmek için sihirbaz olmak gerekir"
AKP'li Güler: "Emekli maaş zammı bu akşam Erdoğan'a sunulacak"
Burhan Özfatura '15 sene bu ülkeyi ateistler yönetse AKPnin verdiği zararın onda birini veremezdi'