Almanya'da 2024 Haziran ayında başlayan, "Uyum sağlamış ve geliri olan yabancıya 3 yılda hızlı turbo vatandaşlık" yasası değişti. Halkın tepkisini çeken yasayla ilgili yapılan oylamada koalisyon ortakları Hıristiyan Demokratlar ile Sosyal Demokrat Patti anlaştı ve uygulama, geriye dönük olarak kaldırıldı. Sıra, yardımların kesilmesine geldi.
Aralarında çok sayıda Türk'ün de olduğu binlerce kişinin başvurusu ise "beklemeye" alındı. Vatandaşlık işlemleri, yasal vatandaşlığa geçiş süreci olan 5 yılın dolmasının ardından gündeme alınacak.
Çifte vatandaşlığı öngören ve süreyi 5 yıla indiren Yeni vatandaşlık yasasının ardından, 292 bin yabancı Alman vatandaşlığına geçerek bir rekor kırmıştı. Ülkeye yeni gelen çok sayıda Türk de bundan yararlanmıştı.
Kaçak göçün cazibesini kırmak isteyen ve yılda 50 milyar Euro "halk parası" adı altında yardım dağıtan Alman hükümeti, şimdi bunun şartlarını da değiştirmek istiyor. Daha önce, ilticası kabul edilmeyenlere ve beklemede olanlara yardımları kesen hükümet, şimdi belirtilen işi beğenmeyenlere, çalışmayanlara, müzmin yardım muhtaçlarına da yardımları kesecek. Hükümet ortakları arasındaki tartışmanın iki gün içinde bir sonuca varması bekleniyor.
Sözcü
Şehit olan 10 orman işçisinin kimlikleri belli oldu25 izlenme
“Yazıklar olsun” dedirten gelişme... İşçilere zorla imzalattılar!232 izlenme
AKP'li belediye çocuk parklarını "yap-işlet-devret" modeliyle yaptıracak! Çocuk garantisi mi vereceksiniz?54 izlenme
Rojin Kabaiş'in 'şüpheli ölümü': "2 erkeğe ait DNA örneği bulunmuş"24 izlenme
Odalarına binlerce liralık halı almışlar!35 izlenme
İlyas Salman'dan troll hesaba tokat gibi 'güzellik' yanıtı12 izlenme
Bakan Işıkhan'dan 'emekli ve memur maaşına zam' açıklaması: 'En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak'70 izlenme
1700 yıllık Ayasofya'ya cam kapı taktılar!133 izlenme