Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in arkadaşı Namık Tanık’ın sahibi olduğu Nata Vega AVM’de bulunan ‘hayvan vitrini’, CHP’li Levent Gök tarafından Meclis gündemine taşındı. Gök, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Melih Gökçek’in arkadaşı Namık Tanık’ın sahibi olduğu Mamak’ta bulunan Nata Vega AVM’de, cam alan içinde tutulan vahşi vaşakları TBMM gündemine taşıdı. Gök, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
Kamuoyunda çok sayıda tartışmaya yol açan ‘hayvan vitrini’nin bir skandal ile yeniden gündeme geldiğini belirten CHP’li Gök, “İçerisinde vahşi vaşakların bulunduğu camlı bölmenin içerisine bir fare atılmış ve küçük yaştaki çocuklara oluşan manzara izlettirilmiştir. AVM’de hayvan sergilenmesi etkinliğinin vicdan ve akıl sınırları dışına çıktığı açıkça görülmüştür. Söz konusu AVM’deki utanç alanının kapatılması ve bu alanda yaşanan vahşete ilişkin resmi süreçlerin başlatılması beklenmektedir” ifadelerini kullandı.
Gök, Bakan Kirişci’ye şu soruları yöneltti:
>> Sosyal medyada infial yaratan görüntülerin ardından söz konusu AVM’de bulunan hayvan vitrinine ilişkin herhangi bir adım atılması düşünülmekte midir?
>> Açıldığı günden itibaren çok sayıda eleştiriye konu olan AVM içerisindeki vahşi hayvan vitrinine ilişkin şimdiye kadar herhangi bir denetim veya uygulama yapılmamasının sebeplerini açıklar mısınız?
>> Faaliyete geçtiğinden itibaren söz konusu alanda sergilenen hayvanların sayılarını ve cinslerini açıklar mısınız?
>> Nata Vega AVM’deki cam kafesin içine atılarak yaralanan veya hayatını kaybeden hayvanların sayılarını ve cinslerini açıklar mısınız?
halktv.com.tr
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 'Yabancı uyrukluların su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacak!'82 izlenme
Gurbetçi 'Avrupa'da ekonomi kötü' diyen gurbetçilere karşı çıktı: 'Hiç de kötü değil buraya bakarak. Biz iyi şartlarda yaşıyoruz'47 izlenme
TÜİK’in enflasyon verilerine Vanlı yurttaştan tepki: “Toplumun yarısından fazlası bugün ölmemek için bir şeyler atıştırıyor. Gönlünce kendini doyuracak bir sofra kuramıyor”26 izlenme
Abdurrahman Dilipak'tan AKP'yi kızdıracak uyarı: "Gitti gidiyor..."47 izlenme
Vatandaşın geçim derdi anket sonucuyla ortaya çıktı! ‘Et tüketmeyi bıraktım, öğünleri azalttım’53 izlenme
Eskişehir’de 187 bin 225 ağacın kesileceği proje için tartışılan rapor! ‘Ormancılık açısından sakıncası yoktur’91 izlenme
AKP'nin 12 yılda 7 milyar TL harcadığı projesi hâlâ bitmedi44 izlenme
Diyanet değil ticarethane: İşte Diyanet'in mal varlığı100 izlenme
Domates fiyatı yıllık, sebze 2 yıllık, meyve 8 yıllık rekoru kırdı
Melih Gökçek'in densiz paylaşımına tepki yağıyor!
‘Şahin alacak halimiz yok ya…’ diyen AKP’li başkan tekrar aday olmak istiyor
AKP’li belediyede dönen dolapları AKP’li isim anlattı: Orada çok büyük hırsızlık var!