Sosyal medyada, "Akademik Etik Türkiye" adlı hesap, tezleri inceleyerek, intihal olup olmadığına dair değerlendirme yapmasıyla biliniyor.
"BU YAZARLARIN ANALİZLERİ VE ARGÜMANLARI SANKİ SİZİN GİBİ GÖSTERİLMİŞ..."
Akademik Etik Türkiye hesabından yapılan paylaşımlarda, Selman Öğüt'ün yüksek lisans tezinin büyük çoğunluğunun "intihal" olduğu iddia edildi. Söz konusu hesaptan yapılan paylaşımlarda; Selman Öğüt'ün "tezinin" yüzde 50'ye yakınının başka kaynaklarla birebir benzerlik gösterdiği ifade edilerek, Öğüt'ün tezi sayfa sayfa incelendi.
Selman Öğüt’ün yüksek lisans tezinde özgünlüğün yok denecek kadar az olduğu iddia edilirken, Öğüt'ün 2010 yılında tamamladığı tezinde; özellikle 1999, 2001, 2002 yıllarına ait olan başka makale ve tezlerle "benzerlik" gösterdiği ve alıntı ya da kaynak belirtilmediği aktarıldı.
Akademik Etik Türkiye'nin paylaşımında, "Üzülerek söylemek gerekirse, bu benzerlikler tezinizin geriye kalan sayfalarında aynen devam etmektedir. Tezin genelinde ısrarlı bir şekilde başka makalalerle (örneğin Paixao & Marlow (2001) ve yüksek lisanslarla (örneğin Nevin Aslı Toppare 2006 Bilkent) benzerlikler var. Bu yazarların analizleri ve argümanları sanki sizin argümanlarınız ve analizlerinizmiş gibi gösterilmiş. Çoğu bölüm ufak değişiklikler (fiil, özne vs) yapılarak büyük ölçekte kopyalanıp yapıştırılmış. Öyle ki 'tezinizin' neredeyse %50'ye yakını başka kaynaklarla birebir benzer" diye belirtildi.
Akademik Etik Türkiye, iddialarını ve tespit ettikleri bulguları Selam Öğüt'e de sorarken, Öğüt konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı.
İşte Selman Öğüt'ün yüksek lisans teziyle ilgili yapılan o paylaşımlar:









Rojin Kabaiş’in acılı babası bu kez derdini İmamoğlu'na anlattı29 izlenme
AKP’yi savunan kadın, vatandaşın sorusu karşısında dondu kaldı! 'Osman Öcalan'ı TRT'ye kim çıkardı?'86 izlenme
Yargıdan skandal Kılıçdaroğlu kararı!50 izlenme
İngiltere, kaçak Türk göçmenleri geri göndermek için harekete geçti42 izlenme
Fabrika sahibi patron, bir işçinin eline vurup kâğıtları yüzüne fırlatarak şiddet uyguladı35 izlenme
Kılıçdaroğlu Antalya'da... 'Kendine 13 uçak alacağına bir tane yangın söndürme uçağı alsaydın'54 izlenme
AK Troller'in sesli sohbeti ifşa oldu! Ters tepen 'Yalan üretim merkezi' videosunu Erdoğan'ın sildirdiğini söylüyorlar!77 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Demirören'in Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolarlık kredi 'sır' oldu!46 izlenme
CHP'de yeni parti için sembolik önemi olan tarih seçildi
Ayhan Bora Kaplan davasında da adı geçmişti: Belediye CHP'ye geçmeden önce dönemin Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman'a ihalesiz konut satışı yapmışlar
Kahvecilerden Hadi Özışık’a nargile tepkisi!
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’nde çağrı yaptı: Tutuklu gazeteciler bir an önce serbest bırakılmalı