Atatürk'e saygısızlık yapan A.E.S. savcılık ifadesinden sonra "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farkılığına dayanarak alenen aşağılama" ve "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlarından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği A.E.S.'nin tutuklanmasına karar verdi. A.E.S. cezaevine gönderildi.
Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede infial yaratmıştı, peki videoyu çeken kişi hakkında bir işlem neden yapılmadı?
Gündemdeki olayda A.E.S. kadar videoyu çeken kişi de bu suça ortak değil midir?
Peki ya görüntüyü sosyal medyada paylaşan kişi?
Büyük bir infiale yol açmanın yanı sıra kötü örnek teşkil eden unsurları yaymak bir suç değil midir?
OPERASYON DÜĞMESİNE BASILDI
Görüntüler infial yaratırken bu kez provokatörler sahneye çıktı. Abdulaziz Ramih, Trabzon’da bir Türk vatandaşının Arap bir turisti yumruk atarak bayıltması üzerine sosyal medya hesaplarından Türkiye’yi ve Atatürk'ü hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Ramih hakkında İçişleri Bakanlığı suç duyurusunda bulunurken Kuveytli yazar Atatürk'e yönelik çirkin saldırısına devam etti.

Öte yandan bir diğer Twitter kullanıcısı tuvalet taşının üzerine Atatürk fotoğrafını yaktığı anları paylaştı. Gazete Pencere'nin aktardığına göre kullanıcının profilinde "Kahrolsun laiklik yaşasın şeriat Allahu Ekber unutmayın şeriat gelecek tüm butlar bâtıl kuralar kalkacak Allahın hükmü sürecek la galiba illallah vallahi Allah” yazdığı görüldü.

DÖRDÜNCÜ PROVOKASYON
Sosyal medyada akşam üzeri yayılmaya başlayan bir diğer görüntüde kendini gösteremeyen bir şahıs, Atatürk'e hadsiz hakaretler ediyor, heykellerini kıracağını söylüyor ve portresini yakıyordu.
Tüm bunların sosyal medya aracılığı ile yayılıp aynı dönemde gündeme gelmesi, akıllara organize bir provokasyon ihtimalini getirdi.
Ancak...
Lümpen şöhret isteğini de göz ardı etmemek gerekiyor... Eylemlerin haberlere konu olması ve ses getirmesi, her ne pahasına olursa olsun kendini göstermeye çalışan bir kesim için fırsata mı dönüştü?
Kim bu karanlık eller?
Odatv.com
Müjde Ar'dan AKP'ye 'Gülşen' tepkisi! 'Yazıklar olsun! Bunlar memleketin üstüne ölü toprağı dökmek istiyorlar!'
İtiraflar sonrası bebek katilleri yeniden hakim karşısında
İbn-i Sina'nın dilden dile dolaşan deneyi
Ucuz ekmek kuyrukları ile alay eden AKP'li belediyeden milyonluk otopark ihalesi!
İBB pide fiyatını açıkladı!
AKP Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı'ndan FETÖ paylaşımı!
CHP'nin dergisi Millet'te çarpıcı 'Türkiye'nin Kayıp Paraları' haberi!
Adalet Bakanlığı'nın verilerinde utandıran tablo! Mahkemelerde çocuk istismarı dosyaları arttı, mahkumiyetler düştü
ABD’ye giden heyet sorunlardan hangisini çözecek?
Sahte diploma skandalı göz göre göre büyümüş! CHP'li Güzelmansur Meclis'i uyarmıştı
Bilim Kurulu Üyesi Tezer cevapladı: Vaka sayısı ne zaman 100’ün altına iner?
Honda işçilerine 'gelir vergisi' şoku! Tazminatlarının yüzde 40'ına el konuldu!
Enkaz devralmış yeni iktidar gibi davranıyorlar
TÜİK'den enflasyona 'doğalgaz' ayarı: 'Sıfır fiyat' sert düşüşe neden olacak