Atatürk'e saygısızlık yapan A.E.S. savcılık ifadesinden sonra "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farkılığına dayanarak alenen aşağılama" ve "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlarından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği A.E.S.'nin tutuklanmasına karar verdi. A.E.S. cezaevine gönderildi.
Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede infial yaratmıştı, peki videoyu çeken kişi hakkında bir işlem neden yapılmadı?
Gündemdeki olayda A.E.S. kadar videoyu çeken kişi de bu suça ortak değil midir?
Peki ya görüntüyü sosyal medyada paylaşan kişi?
Büyük bir infiale yol açmanın yanı sıra kötü örnek teşkil eden unsurları yaymak bir suç değil midir?
OPERASYON DÜĞMESİNE BASILDI
Görüntüler infial yaratırken bu kez provokatörler sahneye çıktı. Abdulaziz Ramih, Trabzon’da bir Türk vatandaşının Arap bir turisti yumruk atarak bayıltması üzerine sosyal medya hesaplarından Türkiye’yi ve Atatürk'ü hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Ramih hakkında İçişleri Bakanlığı suç duyurusunda bulunurken Kuveytli yazar Atatürk'e yönelik çirkin saldırısına devam etti.

Öte yandan bir diğer Twitter kullanıcısı tuvalet taşının üzerine Atatürk fotoğrafını yaktığı anları paylaştı. Gazete Pencere'nin aktardığına göre kullanıcının profilinde "Kahrolsun laiklik yaşasın şeriat Allahu Ekber unutmayın şeriat gelecek tüm butlar bâtıl kuralar kalkacak Allahın hükmü sürecek la galiba illallah vallahi Allah” yazdığı görüldü.

DÖRDÜNCÜ PROVOKASYON
Sosyal medyada akşam üzeri yayılmaya başlayan bir diğer görüntüde kendini gösteremeyen bir şahıs, Atatürk'e hadsiz hakaretler ediyor, heykellerini kıracağını söylüyor ve portresini yakıyordu.
Tüm bunların sosyal medya aracılığı ile yayılıp aynı dönemde gündeme gelmesi, akıllara organize bir provokasyon ihtimalini getirdi.
Ancak...
Lümpen şöhret isteğini de göz ardı etmemek gerekiyor... Eylemlerin haberlere konu olması ve ses getirmesi, her ne pahasına olursa olsun kendini göstermeye çalışan bir kesim için fırsata mı dönüştü?
Kim bu karanlık eller?
Odatv.com
Sosyal medyada ses getiren 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü videosu! 'Hadi Yüzleşelim!'
Özgür Özel Selim İmamoğlu iddialarına ateş püskürdü
İmamoğlu isyan etti: Ayıptır, yazıktır, günahtır!
Ünsal Ban’ın şoförünün eşi ve baldızı, belgeleri yakarken yakalandı!
Cumhurbaşkanlığı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na tazminat ödeyecek!
Cem Yılmaz'ın Muharrem Sarıkaya göndermesi, sosyal medyanın gündeminde!
Sinan Ateş cinayetinde flaş gelişme! Toprağa gömülü silahlar bulundu
Bahçeden markete gidene kadar 20 kat artıyor! Mandalina ve portakal üreticileri fiyat farkına tepkili
CHP'nin 39. Olağan Kurultay tarihi belli oldu
‘Orman’ın 4 atlısı: Atlar koşuyor Bakan yardımcıları kazanıyor
Muharrem İnce'ye suç duyurusu!
İmamoğlu protesto içeriklerini kaldırmayan Meta'ya para cezası
'Çiftçi batık durumda, ekonomi kötü' diyerek zamları eleştiren vatandaş 'Bugün seçim olsa oyum Erdoğan'a!'
Merkez Bankası Başkanı'na soruldu: Enflasyonu düşürmek için herkes faiz artırırken biz neden indiriyoruz?