İBB'ye ve CHP'li belediyelere yönelik düzenlenen son operasyonda eski CHP'li vekil Aykut Erdoğdu da tutuklandı. ‘Suç örgütü yöneticisi olmak’ suçlamasıyla 21 Mart’ta tutuklanan İBB Meclisi İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanı Ertan Yıldız, ‘etkin pişmanlık’tan yararlandığı ifadesinde Erdoğdu’nun İSTAÇ’a verildiği öne sürülen rüşvete aracılık ettiğini, yanında İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’e çantayla para teslim ettiğini, miktarınsa 1 milyon 200 bin dolar olarak telaffuz edildiğini iddia etmişti.
Bu ifade üzerine gözaltına alınan Erdoğdu emniyetteki ifadesinde Yıldız’la ilişkilerinin iyi olmadığını bu nedenle kendisine iftira attığını söylemişti. Erdoğdu rüşvet suçlamasıyla dün tutuklandı.
Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Silivri'de TELE1'e dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Torun, Erdoğdu'nun daha önce bir Cumhurbaşkanına hakaret dosyası olduğunu ve gözaltının da bundan dolayı yapıldığını sandığını söyledi.
"SUÇLAMAYI SÖYLEYİNCE SARSILDI"
Torun'un ilgili açıklaması şöyle:
"Biz mücadelenin bir parçasıyız. En başından beri yıllardır haksızlığın karşısında duruyoruz. Aykut iktidarı yıllardır çıldırtıyordu. Gözler hep onun üzerineydi. İşlerin bu noktaya geleceğini kendisi de tahmin etmedi. Kendisinden çok emin. Dört günlük nezaret sürecinde hakaret dosyası olduğunu sanıyordu. Ben suçlamayı söyleyince şok oldu sarsıldı. Nasıl yaparlar bunu şaşkınlığıydı bu. Biz ona bunun uydurma olduğunu söyledik.
"AYKUT ERTAN YILDIZ'I EKREM BAŞKANA ŞİKAYET ETTİ"
-Aykut daha önce defalarca Ertan Yıldız'ı Ekrem Başkan'a şikayet etti. Arada husumet var."
Tele1
Hani Gaz Bulunmuşu? Şov Var, Gaz Yok...
Türkiye'nin dev şirketi Fransızlara satıldı
Kanun tanımadılar: Eski bakan Pekdemirli BİM'in yönetim kuruluna atandı
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.529 yeni vaka tespit edilirken, 31 kişi hayatını kaybetti, 14.493 kişi sağlığına kavuştu!
Koronavirüs ölümleri gizleniyor mu?
Ali Mahir Başarır: Yalıkavak Marina'nın 500 milyon lira cirosu nerede?
Resmi Evlilik Olmadan İmam Nikahı da Yasallaştı
Şehir hastanesi ‘Şehir efsanesi’ oldu: Maliyeti 4 kat arttı
Fatih Terim, Türkiye'nin konuştuğu fon vurgununun ardından ilk kez görüntülendi
Malatya depremine canlı yayında yakalandı! 'Çok şiddetliydi'
Jandarma, Narin'i köye gelen definecilerle birlikte definecilerin getirdiği çubuklarla aramış
11 yerleşim yeri daha karantina altına alındı!
Domuz bağıyla cinayet ve satırla yaralama... 4 Hizbullahçı daha serbest bırakıldı!
Şaka gibi! Şanlıurfa selde boğulurken Erdoğan afet hazırlıklarını anlattı