Türkiye'de 57 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan Instagram'a geçtiğimiz Cuma günü erişim engeli getirilmişti. Engel kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararı ile uygulamaya konuldu.
Instgaram'ın, Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'da uğradığı suikast sonrası, Haniye için yapılan paylaşımlara kısıtlama getirmesi, hem siyasiler hem de vatandaşlar tarafından tepkiyle kaşılandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Haniye suikastı sonrası Instagram'ın bazı paylaşımlara getirdiği kısıtlamayı sert bir dille eleştirmiş, Altun'un eleştirisinden kısa bir süre sonra ise Instagram'a erişim engeli getirilmşti.
Instagram'ın neden kısıtlandığı ise merak konusu oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram'a Haniye paylaşımlarından dolayı değil, katalog suçları kapsamında erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Instagram'a getirilen erişim engeli sonrası bugün Bakanlık ile META yetkileri arasında bir görüşme gerçekleştirildi.
Görüşme esnasında kulisler görüşmenin olumlu geçtiğini, erişim engelinin bu akşam kaldırılacağını iddia etmişti, ancak beklenen olmadı.
META yetkileri ile Bakanlık arasında yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bugün bir gelişme olmasını beklemiyoruz. Instagram yetkilileriyle görüşmeden sonuç alamadık” dedi.
Bu açıklama sonrası Instagram'ın erişim engelinin devam edeceği kesinlemiş oldu.
‘ZARARI OLAN İDAREYE KARŞI DAVA AÇABİLİR’
Instagram’ın kapalı oluşu çoğu KOBİ yüzbinlerce kişiyi de ticari olarak olumsuz etkilemiş durumda. Peki, “Instagram’ın kapalı olmasından dolayı birey veya işletmeler oluşan zararları talep edebilirler mi?” Av. Cesim Parlak, konu ile ilgili Halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Türkiye’de Şubat 2024 Şubat verilerine göre yaklaşık olarak 56 milyon kullanıcı bulunuyor. Özellikle gençler, ev kadınları ve esnaf; dükkân işletir gibi ticaret yapmakta. Bu süreçte birçok kişinin malı sipariş alamadığı için elinde kaldı. Satış yapamadığı için zararı oluştu. Bu zararların usulüne uygun olarak tespit edilmesi halinde idareden dava yoluyla talep edebilirler. Instagram’ın kapatılmasından dolayı zararı oluşan kullanıcılar zararlarının miktarını belirleyip idareye başvururlar. İdare tarafından bu zararın karşılanmaması halinde idare mahkemesine dava açabilirler.”
Kaynak:halktv.com.tr
Çiftçiye bir darbe daha! Mazot ve gübre desteğinde büyük düşüş!41 izlenme
'Ekmek alacak param' yok diyen yurttaş göz yaşları içinde sordu 'Ben dilenci değilim, ama bu haldeyim, şimdi ne yapayım ben?'110 izlenme
Bloomberg duyurdu: İktidar 15 Temmuz Köprüsü'nün de işletme hakkını satıyor6 izlenme
Teröristbaşı bile bu kadarını istemedi13 izlenme
Kadın komandolardan İstanbul Boğazı'nda nefes kesen gösteri! İşte Atatürk'ün evlatları34 izlenme
12 Eylül darbesinin üzerinden tam 40 yıl geçti78 izlenme
"Bize operasyon geliyor" diyen Adnan Hoca'nın arşivinden Erdoğan çıktı!797 izlenme
Sabah gazetesi Özgür Özel röportajının devamını yayımladı20 izlenme
Resmen adım atıldı! "Berat Albayrak yargılansın"
CHP’li Bilgin’in Saadet’ten başvurusuna YSK’dan ret!
Çocuklarının gözü önünde darp edilen babaya hapis talebi!
Eski Ağır Ceza Hakimi Avukat Levent Dağdeviren, İstanbul Üniversitesi'nin 30 Temmuz 1990 tarihli orijinal ilanına ulaştı: "İmamoğlu ilandaki koşulları sağlıyor"