Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra köyünün yakınındaki Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran davasında 28 Aralık'ta karar açıklandı. Mahkeme, anne Yüksel Güran; ağabey Enes Güran ve amca Salim Güran'a 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
Dosyada itirafçı olarak yer alan ve Narin'in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi'ne sakladığını kabul eden Nevzat Bahtiyar'a ise 'iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. İtirafçı Nevzat Bahtiyar'a verilen ceza tepkilere neden oldu. Davada karar açıklandıktan sonra açıklama yapan eski Diyarbakır Barosu Başkanı ve davanın avukatlarından Nahit Eren, "Nevzat, Narin’i öldürmemiş olsa bile Narin’i dereye götürüp saklayan Nevzat’tır. Nevzat’ın da çocuğu öldürmekten cezalandırılması gerekirdi. Karar Nevzat boyutundan eksik kalmıştır. Diyarbakır Barosu kararı Nevzat bakımından istinaf edecek" değerlendirmesinde bulundu.
Bugün ise itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın 4 yıl 6 aylık cezasına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamada bulundu. Göktaş, "3 şahıs ile ilgili verilen karar hakikaten yüreklere su serpti" diyen Bakan Göktaş, "Biz bakanlık olarak hem ilk davaya hem de ikinci davaya avukatlarımız müdahil oldu, tüm aşamada avukatlarımız orada etkili bir şekilde savunmalarını gerçekleştirdi" dedi.
Nevzat Bahtiyar ile ilgili verilen cezaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Göktaş, "Nevzat Bahtiyar ile ilgili verilen bir karar var. Mahkemenin gerekçeli kararını bekliyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra da bu cezaya itiraz edeceğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Gerçek Gündem
TOKİ arazisine özel hastane yapılacak!
Açlık sınırı 3 bin 500, yoksulluk sınırı 12 bin 195 lira!
CHP'li 2 vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi
Devletin depoları maske ile doldu!
Ünlü dergiden Atatürk dosyası: Nefes kesici hızla ülkeyi çağdaşlaştırdı
Miyase İlknur: "Dubai'de tanıdığım birine altın kaçakçılığını sordum 'tahmin edemezsin' dedi"
Adana'da İsrail'i protesto etmek için Starbucks'ta kahve içenlere yumurta attılar
İstanbul'da 1803 minibüs ve 322 minibüsün taksiye dönüştürülmesine onay çıktı
Erdoğan’a destek isteyerek siyaseti bıraktığını açıklayan Cem Uzan duyduğu sözler sonrası canlı yayında çıldırdı!
MHP Kayseri vekili Süleyman Korkmaz 'RTE, AKP'nin kazanması için 5 bin ile 7 bin TL arası para dağıtıyor !'
Ahmet Şık, AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın kuzeni ve danışmanının para balyalarını paylaştı! 'Danışmanlar çetesi!'
CHP’li belediyelerden flaş uygulama: Emekli Halk Kart geliyor
Emekliler, aldıkları maaşla hangi ürünlere yavaş yavaş veda ediyor?
Mahkeme İmamoğlu’nu haklı buldu, meclis kararı iptal edildi