TELE1 ekranlarında yayınlanan Şimdiki Zaman programının daimi yorumcularından Barış Yarkadaş, CHP il başkanlarının Genel Merkez’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme hakkında dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.
Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2023 Milletvekili Seçimi’nde milletvekili listelerini son anda gördüğün, fark ettiğinde geç kaldığını ve hata yaptığını söylediğini iletti.
Yarkadaş CHP kulislerinden şu bilgileri aktardı:
“Şimdi il başkanları sekiz saat, dokuz saat eleştiri, görüş ve önerilerini ortaya koyunca sayın Kılıçdaroğlu da genel bir çerçeve çiziyor Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma ilişkin. Tayyip Erdoğan’ın seçimlerdeki tavrına ilişkin bir genel değerlendirmede bulunuyor. Ardından da milletvekili listelerinde hata yaptığını, hata yapıldığını, MYK’yı da bu yüzden değiştirdiğini ve bunu anladığında da yani milletvekili listelerini son anda gördüğünü bunu anladığında da epey geç olduğunu il başkanlarına söylüyor.
Barış Yarkadaş aynı programda ayrıca CHP Genel Başkanı olması konusunda adı geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir grup CHP’li ilçe belediye başkanıyla birlikte “Hedef İstanbul değil hedef Türkiye” başlıklı bir “manifesto” hazırladığını söyledi.
Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:
“Ekrem İmamoğlu geride bıraktığımız günlerde Ankara’dan döndükten sonra Şişli Belediye Başkanı Muhammer Keskin’in ev sahipliğinde CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla bir yemek yedi. Tabii bu yemek Muhammer Kesin özelinde rutin yapılan hemen hemen her ay bir belediye başkanının yaptığı rutin bir yemek. Burada ilçe belediye başkanları Ekrem İmamoğlu’yla müzakere yapıyorlar. Bazı ilçe belediye başkanları bu yemekte Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanlık sorunu yoktur. Siz lütfen İstanbul’da kalın, İstanbul seçimlerine odaklanın, İstanbul’u yeniden kazanalım diyorlar. Bazı belediye başkanları ise Ekrem İmamoğlu’na destek vererek genel başkanlık tartışmasında şunu söylüyorlar: İstanbul formülü tuttu. Şimdi bunu Türkiye’ye yaymanın zamanıdır. Yayabilirdik ama yayamadık diyorlar. Tabii Ekrem İmamoğlu bunları dinledikten sonra şöyle bir çerçeve çiziyor: Hazırladıkları manifestonun çerçevesi de o. Hatta başlığını da vereyim, yazılıyor şu anda. Hedef İstanbul değil hedef Türkiye. Başlık bu. Çerçevesi bu.”
Barış Yarkadaş ayrıca hakkında açılmış iki dava bulunan Ekrem İmamoğlu hakkında üçüncü bir davanın açılması konusunda hazırlık yapıldığını söyledi.
Yarkadaş, “İmamoğlu’nun önünde ciddi sıkıntılı iki tane dava var. Hatta belki kendisi de bilmiyor, üçüncüsünü de ben söyleyeyim: Yeni bir daha açma hazırlığı daha var Ekrem İmamoğlu hakkında. İstanbul Otogarı’yla ilgili kamuyu zarara uğratma konusunda bir dava hazırlığı daha var. Yani belki Ekrem İmamoğlu da bilmiyordur, Bakanlık bu konuyla ilgili şikayete soruşturma izni vermiş. Yani bu da yeni bir davanın Ekrem İmamoğluyla ilgili geleceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Tele1
Bizi çok kıskanan batı 'suyu emen asfalt' yapmış !1311 izlenme
Yenidoğan Çetesi davasında sanıklar ifade vermeye devam ediyor: "Doktor 'Çek fişi gitsin' dedi"39 izlenme
Kreş yapmak yerine komşu anne formülü30 izlenme
Sedat Peker cephesinden Cem Küçük'e yeni tehditler!146 izlenme
Barış Terkoğlu o detayı yakaladı, bombayı patlattı! "Bir yargı kokusu var"21 izlenme
Memleketin anahtarını İngiltere’de vermişler!329 izlenme
Depremde yıkılan sitenin satılık ilanı ortaya çıktı: Son yönetmeliğe uygun...59 izlenme
Tüm dünya bu görüntüyü konuşuyor! CNN muhabiri, işgale Kiev'de canlı yayında yakalandı!123 izlenme
Hükümet 'Hem 3. köprü iş yapsın hem de para toplamak için' fahiş trafik cezalarıyla vatandaşı soyuyor !
İmamoğlu'ndan 'enflasyon' çıkışı: "Kent Lokantalarımızı küçümseyenler bu grafiğe iyi baksın"
İmamoğlu açıkladı: “Yerel seçimden önce İstanbul'daki AKP'li tüm belediyelere, Cumhurbaşkanlığı 45'er milyon TL para göndermiş. Bir tek MHP'li Silivri belediyesine göndermemiş”
Türkiye, damat Cuma Doğan ve kayınvalide Güldane Şahin arasındaki 'yasak aşk'ı konuşuyor