Trabzon Milletvekili Vehbi Koç “Bu yasa ile içeriden çıkmayacak 900 kişi var, onlar da çıkarsa, bunu ben memleketimde nasıl anlatacağım” diye sordu.
Grupta Abdullah Güler ve Genel Başkan Vekili Efkan Ala, yasa ile ilgili teknik’ bilgi verdi. Milletvekilleri endişelerini dile getirdi. Yasa ile cezaevinde bulunan 4 bin 500 PKK’lıdan 3600’ünün tahliye olacağıı, 900 kişinin ise kapsam dışında kalacağı bilgisi verildi.
900 KİŞİ ÇIKARSA
Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, “O 900 kişi de çıkarsa bunu ben memleketimde nasıl anlatırum’’ dedi. Yasanın seçmende sıkıntı yaratacağı da belirtilirken, Efkan Ala ve Süleyman Soylu ise “Topluma iyi anlatmalıyız” mesajı verdiler. Yasanın 10. maddesi ile bu kapsamda verilen görevleri yerine getirenlerin hukuki ve cezai sorumluluğunun olmayacağı vurgulandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılım teklifine imza atan partilere teşekkür etti. Erdoğan paylaşımında şunları söyledi: “Türkiye’yi terör tehdidinden kalıcı olarak kurtarmayı, ülkemizde ve bölgemizde huzur iklimini güçlendirmeyi hedefleyen adımın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sürece katkı veren başta Cumhur İttifakı ortağımız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere siyasi parti gruplarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”
Sözcü
Depremzedelere hukuki hakları konusunda bilgi vermek isteyen avukatlar, AFAD yetkilileri tarafından çadırkentlere sokulmadı!42 izlenme
LGS sorularını sınav bitmeden paylaştılar: 2 saat kala Whatsapp grubuna düştü31 izlenme
CHP İstanbul'da toplu istifa dalgası! Özgür Çelik ve 36 ilçe başkanı ayrıldı21 izlenme
CHP'li Başkandan işçilere yüzde 40 zam!421 izlenme
Başsavcılık 'Aleyna Kalaycıoğlu' iddialarına yanıt verdi40 izlenme
Ümit Özdağ’dan ‘silahlı kamplar’ için çok çarpıcı sözler: Jandarma keşif yapıp tutanak da tutmuş1125 izlenme
Türkiye’de sattığı arabasının parasıyla Amerika'da aldıkları olay oldu41 izlenme
AKP'li başkandan emeklilere 'sabır yılı' tavsiyesi! "Bu yıl 'aile yılı' ilan edilmişti, ben de 'sabır yılı' ilan ediyorum. Emeklilere özellikle söylüyorum, biraz sabredin"44 izlenme