Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde, hademe olarak çalışan bir kişinin okulun bilgi sistemine sızarak kendisini üniversite sınavına girmiş gibi gösterip bu şekilde sahte diploma aldığı ve hademelikten mali işler koordinatörlüğüne yükseldiği iddia edildi.
Hademe, iddialar üzerine açığa alındı.
Konuya ilişkin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörlüğünden yapılan açıklamada, üniversite bünyesinde yetkili ve bağımsız bir soruşturma komisyonunun oluşturulduğu, tüm veri ve belgelerin inceleme altına alındığı belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Usulsüzlüğü tespit edilenler, görevini ihmal edenler, bu süreçlere dahil olanlar hakkında en ağır idari yaptırımlar uygulanacak, adli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır."
Sözcü
Le Monde: 'İmamoğlu ve Yavaş Erdoğan'ı öfkelendiriyor'67 izlenme
Erdoğan ‘Ne işsizliği ya?’ demişti: 10 temizlik işçisi kadrosuna 6 bin kişi başvurdu!40 izlenme
Diplomatik kaynaklar: 120 füze Türkiye’ye teslim edildi194 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: Somut olarak 23 Haziran’da gördük82 izlenme
Başında baret ile kürsüye çıkan Akşener, kurmaylarını yaslı ailelere yönlendirme talimatı verdi.30 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında kritik soru: Emniyet o verileri neden toplamadı?25 izlenme
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan gördüğü tablodan korktu: Çok tehlikeli!101 izlenme
YSK, CHP'nin itirazını reddetti35 izlenme