Cemal Enginyurt'tan çok sert tepki! "Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyen Teğmenleri ihraç etmeye kalkmak ihanettir. Gün gelecek bu ihanetin bedelini ödeyeceksiniz"

22 izlenme 18 Kasım 2024
Reklamlar

DP Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, Teğmenlerin TSK'dan ihraç edilmek üzere disipline sevk edilmesine çok sert tepki gösterdi.


NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu birincilikle bitiren Teğmen Ebru Eroğlu ve birçok genç teğmen mezuniyet törenlerinde kılıç çekerek yaptıkları yeminde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmıştı.

Teğmen Ebru Eroğlu ve Teğmen İzzet Talip Akarsu'ya ''TSK'dan ayırma cezası verilmesi maksadıyla'' Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkine ilişkin tebligat gönderilmişti.


Mustafa Kemal’in askerlerine sesleniyorum; Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyen Teğmenleri ihraç etmeye kalkmak ihanettir. Gün gelecek bu ihanetin bedelini ödeyeceksiniz.
Yerleştirilmiş video
2:16


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gündeme bomba gibi düştü: Emekliye refah payı için tarih verdi! Memleketin getirildiği nokta maalesef bu: Kadın esnaf cinsel ilişki teklifinde bulunan yabancı uyruklu şahsı tokatlayarak dışarı attı! Bir 'Yeliz' vakası daha: AKP'li vekil sahte hesabına geçmeyi unutup kendine yorum yaptı! Vakıflar Genel Müdürlüğü Bilim Kurulu üyesi Galata Kulesi'ndeki yıkım sonrası istifa etti!