CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, Özkan'ın "Cezaevinde siyasi suikast olabileceği" söylemi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin dünkü paylaşımında, "SZC TV ekranlarında yayınlanan “Başkent Kulisleri” adlı programda üzülerek şahit olduk ki Soğuk Savaş döneminden kalma bazı eski komplo iddiaları gündeme getirilmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra cezaevlerindeki güvenlik ve sağlıkla ilgili iyileşmeler ortadır. Hâl böyleyken Milletvekili Tuncay Özkan’ın cezaevlerimizi hedef alarak servis edilen yemekler ya da verilen sağlık hizmetleri üzerinden siyasi suikastler olabileceği iddiası tamamen gerçek dışıdır. Siyasi kimliğinin yanı sıra eski bir gazeteci de olan Tuncay Özkan’ın, toplumsal barışa zarar veren bu açıklamalarının ifade özgürlüğü olmadığını çok iyi bildiğini düşünüyoruz. Toplumun adalet mekanizmasına olan güven duygusunu hedef alan aynı zamanda cezaevinde bulunan insanların yakınlarını panik ve korkuya sevk edebilecek bu açıklamalar asla kabul edilemez. Söz konusu programla ilgili Üst Kurulumuz tarafından inceleme başlatılmıştır." açıklamasını yapmıştı.
İnceleme kararına dair Özkan da Ebubekir Şahin'e, "Zırva tevil götürmez! Ne oldu Fetullahçıların dertleriyle dertlenmek sana mı kaldı? Onları mı aklayacaksın aklın sıra? Gerçek balçıkla sıvanmaz. Senin bataklığının çamuru bile gerçekleri kapatmaya yetmez." yanıtını vermişti.
Sözcü
Görüntüler Ayvalık Hudut Kapısı’ndan: Sabahın erken saatlerinden itibaren Middili’ye gitmek isteyen Türkler, uzun kuyruklar oluşturuyor31 izlenme
Instagram’ın erişime açılmasını lokma döktürerek kutladı27 izlenme
Ayhan Bora Kaplan, yakalandığında mermi namluda hazırmış!142 izlenme
Cumhurbaşkanlığından "Fatih" hamlesi105 izlenme
Türkler ülkeden kaçarken yabancılar Türkiye’ye yerleşiyor42 izlenme
1 Ocak'tan itibaren geçerli: Elektrik tarifesinde büyük değişim15 izlenme
Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: "Suriyeliler, yönetim kadrolarında seçime girmeye başladı!"42 izlenme
Ünlü profesör Köfteci Yusuf skandalının arkasında kimlerin olduğunu açıkladı: "Yok etmek istiyorlar"24 izlenme
Nereden nereye geldi Türkiye ! Ne için halktan para istiyorsunuz ?
Bir sosyal medya kullanıcısı çalışma saatlerine böyle isyan etti: "Bunun adı modern kölelik"
Hazine ve Maliye Bakanlığından vatandaşların kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılması imkanı
Nilhan Osmanoğlu’na ailesinden destek: Bir sultana saldırı oldu