Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan AYM kararında, Engin Altay, Özgür Özel, Engin Koç ile birlikte 125 milletvekilinin Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da yapılan değişikliklere ilişkin başvuruda bulunduğu belirtildi. Söz konusu değişiklikler, il ve ilçe müftülüklerine evlendirme yetkisi verilmesi ile Kimlik Paylaşımı Sistemi’ne ilişkin düzenlemeleri içeriyor.
Yüksek mahkemenin 6 Aralık 2018 tarihindeki birleşiminde yapılan oylamada, Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun; 22. maddesinin (2) numaralı fıkrasına “dış temsilciliklere” ibaresinden sonra gelmek üzere eklenen “il ve ilçe müftülüklerine” ibaresinin, 11. maddesiyle değiştirilen Kanun’un değiştirilen 45. maddesinin (1) numaralı fıkrasında yer alan “kimlik verilerini” ibaresinin anayasaya aykırı olmadığı kararlaştırılarak, iptal ve yürütmeyi durdurma talepleri oybirliğiyle reddedildi.
DHA
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/chpninmuftuluklereevlendirmeyetkisiitirazinaaymdenret3231911/?fbclid=IwAR2AOq9my0e3MKZPU2mUJzzV0x91_qFMqzIG6Rih_9jnVxdcqUd9SNMyvY
Sağlık Müdürlüğü’nde 4 milyon liralık yolsuzluk! 3 mutemet tutuklandı!298 izlenme
Suriye’de muhalifler açıkladı! 'Şam’a 20 kilometre kaldı'23 izlenme
Diyanet'te değişen bir şey yok: Hutbede Atatürk'e yine yer verilmedi12 izlenme
Seçim sonuçları… İstanbul’da yarış başa baş!920 izlenme
İstanbul Havalimanı'nın girişindeki tünelleri sel bastı54 izlenme
Sıla bebekten sonra bir istismar haberi daha! 5 yaşındaki çocuk acil korumaya alındı22 izlenme
Araç sahiplerini üzecek tahmin: Akaryakıtta zam yağmuru şiddetlenebilir!41 izlenme
Ayhan Bora Kaplan ile gündeme gelen suç örgütü lideri Necati Arabacı gözaltına alındı25 izlenme
AKP'li adaydan 'pes' dedirten fotoğraf!
AKİT yazarının dönmekten beli kırıldı! Erdoğan CHP'nin McKinsey oyununu bozmuş !
Milyonlar geçim, Erdoğan gösteriş derdinde! Bağış toplayan Saray seyircisiz konserlere ne kadar harcadı?
Ekonomi Profesörü: AKP 16 yılda enkaz bıraktı