CHP’ye sadece 1 oy çıkan Büyükorhan’ın 190 seçmeni olan Karaağız köyünden 150 kişi CHP’ye üye oldu.
Yeni üyelere rozetlerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.
Köylerine Biyokütle Enerji Santrali kurulmak istenen ve yaklaşık 3 aydır direnen Büyükorhan’ın Karaağız köylülerinden 150 kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törenle CHP’ye üye oldu. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın önceki akşam Karaağızlıları ziyaret ederek düzenlediği iftarda, “Yetkiyi bize verin, bu santrali açmayalım” çağrısı üzerine köylüler CHP’ye geçme kararı aldı.
Köylülerin mücadelesinin her aşamasında yanlarında olan Erkan Aydın’a ve rozetlerini takan Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Karaağızlılıar, “Bu doğa katliamına izin vermeyeceğiz. Direnmeye devam edeceğiz” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu da rozet takma töreninin ardından yaptığı konuşmada, “Az önce rozet taktığım Karaağız köyündeki kardeşlerimiz eğer dışlanıyorsa, onlara sahip çıkmak bizim için namus borcumuzdur. Onlar köylerinde rahat yaşamak istiyorlar. 'Yüz yıllardır burada yaşıyoruz' diyorlar. Onların huzurunu bozmaya kimin ne hakkı var? Hem memlekette huzur isteyecek hem de insanları rahatsız edeceksiniz, bu doğru değil. Birinci maddemiz sorumluluk ve sorumluluğun gereğini yapmak” diye konuştu.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/chpye1oycikankoydechpyerekorkatilimh95704.html
Sığınmacı diye 8 yıldır ülkemizde yaşıyor ama üst düzey terörist çıktı34 izlenme
Belediye Başkanı açıkladı: Küçükçekmece’de çöken binanın 2 katı kaçak çıktı32 izlenme
Kabin ekibi ve polise hakaret edip, THY uçağına zarar veren yolcu hakkında işlem yapıldı! "Beni tutamazsın, 10 tane fabrikam var"33 izlenme
‘Deprem vergisi’ adı altında Özel İletişim Vergisi olarak toplanan 1.5 trilyon nerede?26 izlenme
Seçim öncesi bir skandal talep daha: Okul müdürlerinden seçim sonuç tutanaklarını göndermeleri istendi35 izlenme
Elektriğe yerli enerji zammı geliyor23 izlenme
Milli tarımdan ithal samana26 izlenme
AKP ve MHP'den halkın sorunlarına ret, 2 haftalık tatile 'evet'33 izlenme
Erdoğan'ın ilk konuşmasını 3 paket sigara karşılığında yazmış! 'Çok pişmanım. Bugün olsa yazmam, onlar benim hayallerimmiş'
İmamoğlu'ndan AKP'ye 'öğrenci yurdu' tepkisi! Silivri'den Erdoğan'a seslendi
‘Rabia Naz soruşturmasında DNA sonuçlarında yeni bir oyun oynanıyor’
'Tarihin en aptalca krizi olabilir'