Üsküdar’da belediye yönetiminin AKP’ye geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünlü, benzer bir değişimin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de yaşanmasını istedi.
“BİZ MİLLÎ MÜSLÜMANLARI FERAHA GARK ETTİ”
Ahmet Mahmut Ünlü, X hesabından yaptığı paylaşımda Üsküdar’ın yeniden AK Parti yönetimine geçmesini değerlendirdi.
Ünlü paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Üsküdar’ın Ak Parti’ye geri dönmesi biz millî Müslümanları feraha ğarketti. Allâh-u Teâlâ İstanbul’umuzun iâdesiyle sürûrumuzu itmâm eylesin. İstanbul’un kaybedilmesine sebep olanlara da müstehaklarını i’tâ eylesin. Âmîn!”
Ünlü’nün bu sözleri, Üsküdar’ın AK Parti yönetimine geçmesinden memnuniyet duyduğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de yeniden AK Parti’ye geçmesini temenni ettiği şeklinde yorumlandı. Ünlü ayrıca İstanbul’un kaybedilmesinden sorumlu tuttuğu kişilerin “hak ettiklerini bulmasını” diledi.
GÜLTEKİN 23 OYLA BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ
Üsküdar Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen başkan vekilliği seçiminde dört tur sonunda Cumhur İttifakı’nın adayı Dündar Ziya Gültekin 23 oy alarak seçimi kazandı. CHP/Yeni Parti grubunun adayı Sibel Tan Çetinkaya ise 19 oyda kaldı.
AKP ve MHP’nin mecliste toplam 21 üyesi bulunuyor. Buna karşın Gültekin’in 23 oy alması, CHP/Yeni Parti grubundan en az iki meclis üyesinin AKP adayına destek verdiğini ortaya koydu.
İLK SEÇİMDE CHP ADAYI KAZANMIŞTI
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından 5 Ağustos’ta yapılan ilk başkan vekilliği seçiminde CHP adayı Sibel Tan Çetinkaya ipi göğüslemişti.
Dördüncü turda Çetinkaya 22 oy alırken, AKP’nin adayı Dündar Ziya Gültekin 18 oyda kalmıştı. Ancak AKP’nin seçim sonucuna yaptığı itirazın ardından İstanbul 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi ve seçimlerin yenilenmesine hükmedildi.
Seçim sürecinin yeniden başlamasının ardından iki CHP’li meclis üyesinin de tutuklanması dikkat çekti. Yenilenen seçimde ise Gültekin 23 oy alarak Üsküdar Belediye Başkan Vekili oldu.
Sözcü
Şimdi de çocuk imam dönemi!129 izlenme
Kazancımız faturalara gidiyor22 izlenme
2. Abdülhamit’in mirası uyuşturucu bataklığına döndü!304 izlenme
Kamuda görev zararı yılı48 izlenme
AOÇ'nin adının 'Beştepe Millet Ormanı' olarak değiştirilmek istenmesine suç duyurusu!55 izlenme
Zeytinlik ikiye bölündü: Depremin şiddeti yeni vadi oluşturdu!74 izlenme
Havalimanında fiyatlar uçuşa geçti: Bir şişe suyun fiyatı şoke etti!66 izlenme
AKP'nin sosyal medya projesinin sahibi ortaya çıktı!82 izlenme
Hilal Kaplan’ın yeni eşi Tevfik Emre Sarı'nın eski eşi Asuman Karaca yeni açıklamalarda bulundu
Muharrem İnce'den Tayyip Erdoğan'a muhteşem gemi göndermesi !
CHP'liler ve polis arasında arbede! CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer, Pınar Uzun ve İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in kafeye girişine izin verilmedi!
Halk geçim derdinde, Erdoğan şatafat sevdasıyla halkın parasını çarçur etmeye devam ediyor!