Anasayfa1
14 Kasım 2021 ( 60 izlenme )
Reklamlar

Demirören belgeleri Sayıştay raporuna girdi! "Milyonlarca kişinin hakkı var"


Demirören Grubu’na Doğan Medya'yı alması için verilen ve geri ödenmediği iddia edilen 750 milyon liralık kredi Sayıştay raporlarına takıldı.


Doğan Medya’nın satışında Demirören Grubu’na verilen ve geri ödenmediği iddiaları gündeme gelen  750 milyon dolarlık kredinin Sayıştay Başkanlığı’nın Ziraat Bankası 2020 yılı taslak denetim raporuna girdiği ortaya çıktı. Rapora ulaşan CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz "Yapılan bu kredi oyununda açlıkla mücadele eden milyonlarca yurttaşın hakkı var" diyerek tepki gösterdi.

Raporda, Demirören’in kamu bankasından çektiği yüz milyonlarca liralık krediye karşılık ipotek ettirdiği ve üzerinde golf sahaları bulunan arazilerin banka tarafından tekrar Demirören’e kiralanmasına ilişkin süreç de yer aldı. 

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, ayrıca golf sahası olarak kullanılan toplam 8 arsanın 5 yıl süreyle aylık 250 bin liraya kiralandığı ortaya çıktı. Toplam kira 15 milyon lira yapıyor.

Rapora ulaşan TBMM KİT Komisyonu üyesi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Kamu bankası bu kadar yüklü bir krediyi arazilerin satışının zor olacağı uyarısına karşın nasıl verebiliyor? Sonrasında bu kredinin neden peşine düşmüyor? Bir de üstüne ödül gibi arazileri geri kiralıyor. Banka, bu krediyi aynı koşullarda başka firmalara verecek miydi? Yapılan bu kredi oyununda açlıkla mücadele eden milyonlarca yurttaşın hakkı var” dedi.

https://www.aykiri.com.tr/demirorenbelgelerisayistayraporunagirdimilyonlarcakisininhakkivar/16233/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türk Telekom’dan port ücretlerine büyük zam! Halil Konakçı ağzını bozdu: “Maaşın benim vergilerimle ödeniyor' diyen …lere gelsin. Kimsenin vergisiyle maaş almıyoruz. Maaşlarımızı eksik bile alıyoruz" ‘Kızılay Holding’in 12 koltuklu başkanı Kayısı bahçesini don vurunca göz yaşlarına hakim olamayan çiftçi kadın: "Şuna bak. Çocuk okut, evlendir. Git ilacı, gübreyi borçla al. Mazotu borçla al"