Deprem sonrası oluştu: Hatay’da meydana gelen 500 metrelik yarık uzaydan bile görülüyor

57 izlenme 04 Mart 2023
Reklamlar

Hatay’da deprem sonrası oluşan 500 metrelik yarık uzaydan bile görünüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay Altınözü İlçesi’ne bağlı Tepehan Köyünde 35 dönümlük zeytin bahçesini ortadan ikiye bölen dev yarık oluştu.

İHA'da yer alan bilgilere göre, yaklaşık 30 metre derinliğinde 500 metre uzunluğundaki yarık görenleri hayrete düşürüyor. Deprem öncesi ve sonrasında kaydedilen uydu görüntüleri arazinin nasıl değişim geçirdiğini ortaya koyuyor.

Deprem sonrası köyde bulunan neredeyse tüm evler kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar kamyonların üzerinde ve çevreye kurduğu çadırlarda yaşamaya devam ediyor.

Dron ile çekilen görüntülerde bahçenin ortadan ikiye ayrıldığı net bir şekilde ortaya çıkıyor. Depremden önce tarlada duran zeytin ağaçları depremden sonra birçoğu oluşan yarığın içine girdi.

Yeniçağ

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ne uçan kurtuluyor ne kaçan! Vergi müfettişleri balonların peşine düştü Memur, işçi, emekli... Yılbaşında yüksek zam beklemeyin İsmailağa cemaati Kızıl Goncalar dizisini hedef aldı, set çalışanı yapılan saldırıları açıkladı Polis Müdüründen alkışlanan konuşma 'Hiçbir kimseye, örgüte ve hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata, şeyhe bağlı olmayacaksınız !'