Son 14 yıldır 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim'de kutladığımız milli bayramlarda ve 10 Kasım'a denk gelen cuma hutbelerinde Atatürk'ü yok sayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu tavrını sürdürmeye devam ediyor.
Diyanet, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesindeki hutbesinde de zaferin mimarı Atatürk’e yer vermedi. Çanakkale Zaferi'nden bahsedildi ancak Atatürk’e tek kelime bile yer verilmedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 15 Mart tarihli hutbede, “Önümüzdeki Pazartesi günü Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Çanakkale; şanlı ecdadımızın yedi düvele karşı istiklal ve istikbal mücadelesi verdiği yerdir’’ denilerek, şu ifadeler yer aldı:
Kahraman milletimiz, bütün zorluklara rağmen Çanakkale’de hayâsızca akınlara dur demiştir. Bugün bize düşen, Çanakkale ruhunu iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Şehitlerimizin canları pahasına bize emanet bıraktıkları yüce değerleri yaşamak ve yaşatmaktır.
Bu vesileyle geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve bu uğurda mücadele veren kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Yüce Rabbimiz, hak, hakikat ve istikametin temsilcisi olan devletimizi payidar; gariplerin, masum ve mazlumların umudu olan milletimizi bahtiyar eylesin” ifadesi kullanıldı.
2010'DAN BERİ YOK SAYIYORLAR
Diyanet, 14 yıldır özel günlerdeki hutbelerinde Atatürk’ü anmıyor. Son olarak eski başkanlardan Ali Bardakoğlu döneminde 20032010 yılları arasındaki hutbelerde Atatürk anılmıştı.
Çanakkale Zaferi haftası olan 14 Mart 2008’deki hutbede, “Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle vatan ve mukaddesat uğrunda canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadesine yer verilmişti.
GÖRMEZ BAŞLATTI, ERBAŞ SÜRDÜRÜYOR
11 Kasım 2010'da göreve gelen Mehmet Görmez dönemindeki hutbelerde Atatürk ismi anılmamaya başlandı. Ali Erbaş ise 2017 yılında göreve geldi ve o da Atatürk’ü anmama geleneğini sürdürdü.
Sözcü
Ahmet Türk'ten Sırrı Süreyya Önder'e uyarı: "İşin ciddiyetini kaçırma"62 izlenme
Usta sanatçı Erol Evgin: "Çağdaşlık tüpten çıktı artık"47 izlenme
2 bin 200 metre su altında gerçekleşen operasyonun ilk görüntüleri paylaşıldı!29 izlenme
Melih Gökçek'in Hacı Bayram'a olan ilgisinin nedeni belli oldu! "Usulsüz ihaleler ve ayrıcalıklar"43 izlenme
Nebil Özgentürk'ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Cumhuriyetin 100.yılı için özel çalışma "8 Mart'a, Kadınlarımıza Saygıyla"41 izlenme
Melih Gökçek hakkında bomba iddia! "Hapisten kurtulma planı yapıyor"63 izlenme
Virüsten ölen kişi et aracında taşındı!93 izlenme
'Kamunun en az 250 milyarlık vergi alacağından vazgeçildi'23 izlenme
Kayyum isteyen vekil Feto ziyaretcisi çıktı!
Adana'da Ölü Bulunan Mehtap Bebeğin Ölümünde Yeni Detay Ortaya Çıktı
Araştırma sonuçları ortaya koydu: Market fiyatları uçtu, halk tarihte görülmemiş bir şekilde fakirleşti!
Benzin ve motorine yeni zam: Bu gece yarısından itibaren geçerli!