Diyarbakır'daki sağlık örgütleri, Bitlis'ten gelen ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bağırsak şarbonu teşhisi konan 10 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirdiğini belirterek, ölümlerin artmasından endişe duyduklarını açıkladı.
Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Veteriner Hekimler Odası, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası Diyarbakır Şubesi (SES), şarbon teşhisi konmuş insanlar ve sağlık durumları, karantina, ithal edilen hayvan sayısı ve bu hayvanların dağıtıldıkları yerlerle ilgili ortak bir basın açıklaması yaptılar.
BBC Türkçe'nin haberine göre, 10 yaşındaki bir çocuğun bağırsak şarbonu nedeniyle yaşamını yitirdiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi:
"Bitlis Güroymak'tan gelen 10 yaşındaki bir çocuk hastanın kangaita tetkikleri ile kanıtlanmış bağırsak şarbonuna bağlı ölümü endişelerimizi artırmıştır.
Yine ilimizde de görülmeye başlanan ancak bildirimi yapılmadığı için yokmuş gibi görünen deri şarbonu vakalarındaki artışı ithal etlerin ilimizde de piyasaya sürüldüğü duyumları ile birlikte değerlendirdiğimizde kaygı ve endişelerimizi daha da artmaktadır."
'VETERİNER DENETİMİ KALDIRILDI'
Açıklamada, 28 Nisan 2018 tarihli bir düzenleme ile ithal edilen hayvanların sağlık denetimlerinde veteriner hekim zorunluluğunun kaldırılarak ziraat mühendisi, orman mühendisi, kimya mühendislerine yetki verildiği hatırlatıldı.
Hekimler açıklamada hastalığı tanıyan meslek grupları olan veterinerler ve zooteknistlerin denetimden uzaklaştırılması nedeniyle gerekli denetimlerin yapılamayacağını da ifade ettiler.
http://haber.sol.org.tr/turkiye/diyarbakirdabircocuksarbondanyasaminiyitirdi247606
Sedat Peker'e dikkat çekti: Hangisi suç örgütü lideri hangisi siyasi!53 izlenme
Selçuk Özdağ’dan flaş açıklama: ‘Milletimiz erken seçime hazır olsun’86 izlenme
Merdan Yanardağ: "Akşener kapağı Cumhur İttifakı’na atmak için bana yönelik troll saldırısına katıldı"26 izlenme
İBB’nin Kurban Bağışı Kampanyası’nda rekor kırıldı!40 izlenme
Borsaya ikinci dalga operasyonda 11 kişiye gözaltı10 izlenme
Rezalet ! AKP toplantısında Ensar Vakfı'nı soran kadınlara dayak !3180 izlenme
Minguzzi ailesini tehdit edenler yakalandı24 izlenme
Küçücük çocuğu iple bağlayıp tutsak etti! Utanmadan sıkılmadan gülerek anlattı8 izlenme
Rus saldırılarından ağır zarar gören Mariupol'de siviller çatışmaların ortasında şehri terk etmeye çalışıyor!
AKP'li belediye SGK borcuna karşılık cami ve Kur'an kursu devretmiş
Konya'da vahşetin yaşandığı barınak incelendi: Durum içler acısı!
Son ankette yurttaşlar birleşti: Başkanlık sistemi çakıldı, Erdoğan gidici!