Havaların soğumasıyla birlikte ısınmak için doğalgaz kullanan vatandaşlar gelen faturalarla şok oldu. Aralık ve ocak aylarına ait faturaların yüksek gelmesi, vatandaşı kelimenin tam anlamıyla isyan ettirdi.
SOSYAL MEDYADA İSYAN
Sosyal medyada isyanını dile getiren vatandaşlar faturalarını paylaşıp, çalışana ve emekliye yüzde 5 zam verildiğini hatırlatarak, doğalgaza en az yüzde 30 zam yapıldığını belirtti. Bazı vatandaşlar ise faturaların 2 katına çıkmasına rağmen ısınamadıklarını vurgulayarak, “Isınmak artık lüks oldu” dedi. Sosyal medyada doğalgaz faturalarını paylaşan vatandaşlar, KDV tutarlarının da yüksek olduğuna dikkat çektiler. 800 TL fatura gelen bir vatandaş, 130 TL'lik KDV ödediğini belirterek “Donarak ölelim biz” ifadelerini kullandı. Geçen yıl ağustos ayında doğalgaza yüzde 14.97 ve eylül ayında yüzde 14.90 oranlarında zam yapılmıştı. Böylece 2019'da yapılan toplam zam oranı yüzde 32.1'e çıkmıştı. 2018'de de yapılan yaklaşık yüzde 30'luk zamla birlikte, son 2 yılda doğalgazdaki fiyat artışı yüzde 65'i geçti.

Tüm dünyada doğalgaz fiyatlarının azaldığını, Türkiye'de ise arttığını söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Enerji Başdanışmanı Ahmet Akın, iktidarın enerji politikalarının vatandaşa değil, yandaşa çalıştığını, kamunun israfının vatandaşın omzuna yüklendiğini belirtti. Yüksek faturalar nedeniyle sobaya dönüldüğünü anlatan Akın, kendi seçim bölgesi Balıkesir'de vatandaşların doğalgazı kapatarak evde ailece tek odada yaşamaya başladığını dile getirdi.
Abdulkadir Selvi baltayı taşa vurdu: Sosyal medyada dalga konusu oldu14 izlenme
AKP'ye üye olanlar da artık farkında! Eren Erdem'in yanına gelen vatandaş 'AKP’den istifa ettim, partinize üye olmak istiyoruz!'72 izlenme
Devlet kesesinden 20 ayda 30 ülke! Gezen Bakan şimdi de Almanya’da45 izlenme
Marmaraereğlisi açıklarında meydana gelen deprem anında bir berberde yaşanan panik anları güvenlik kamerasına yansıdı19 izlenme
Yeni yılda zam yağmuru!194 izlenme
Güncel seçim anketinden şaşırtıcı sonuçlar: AKP'de düşüş, CHP'de ise yükseliş sürüyor!39 izlenme
Araç sahipleri dikkat: Benzine dev zam55 izlenme
Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunda usulsüzlük!156 izlenme