Türk lirasında bugün sert değer kaybı görüldü. Güne 9,74 seviyesinde başlayan dolar/TL’de öğle saatlerinde 9,83 seviyesi görüldü.
Güne 11,28’de başlayan euro/TL’de ise 11,37 seviyesi görüldü.
GCM Yatırım Araştırma Müdürü Dr. Tuğberk Çitilci, “Zaten haftaya yapılacak Merkez Bankası toplantısı yaklaşırken fırtına öncesi sessizlik vardı. Kur 9,659,75 aralığında fazla durdu. Piyasa artan enflasyona rağmen faiz artışının devamını fiyatlıyor, kur artışının nedeni bu” dedi.
18 Kasım’da yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında 100 baz puan faiz indirimi yapılmasını ve politika faizinin yüzde 15’e çekilmesini beklediğini belirten Çitilci, dün MÜSİAD’dan yapılan açıklamanın da faiz indiriminin devam edeceğinin bir işareti olarak değerlendirilebileceğini söyledi.
Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan da “Zaten yüksek olan enflasyona dair endişeler var. Petrol 85 dolar üzerine geldi, enerjide dışarıya bağımlılık enflasyon artışını hızlandırabilir” dedi.
Erkan, “Zayıf lira ve küresel enerji maliyetleri, Merkez Bankası faiz indirirken enflasyonun yüksek kalmasına ve liranın daha zayıf getiride kalmasına neden olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/dolardarekorayaklasildi6760448/
AKP'li isim oğlu mülakatta elenince ortalığı birbirine kattı9 izlenme
Ebrar Karakurt trolün ağzının payını verdi! "Arkadaşlar kim bu lavuk?"27 izlenme
29 Ekim’de açılışı yapılmıştı: Paris Trabzonlular Derneği’nin Atatürk büstünü çaldılar!12 izlenme
1 milyon 100 bin metrekarelik alan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılaşmaya açıldı! CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: Muğla satışa çıkarıldı!77 izlenme
Asgari ücret, Avrupa’da en düşük 5’inci ücret30 izlenme
Bakan Şimşek'ten 'İngiltere' haberine tepki: 'Batmanlı hemşerimle Londra'da ziyaretime gelmiş kişiyi tanımıyorum'18 izlenme
İstanbul'un enflasyonu 6 ayın zirvesinde7 izlenme
Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı açıkladı: Elif Erbakan Cumhur İttifakı'na karşı çıkmış38 izlenme