Çocukları ve torunlarıyla bir araya gelmeyi bekleyen emekliler, bu bayramda kurban kesemediği gibi, ekonomi politikaları nedeniyle harçlığa dönen 3 bin liralık ikramiyesine mahkum edildi. Bayram tatilleri öncesinde maaşları ödenen emekliler bu kez bayramı sadece ikramiyeleri ile geçirmek zorunda kalacak.
Önceki yıllarda ikramiyeleriyle birlikte maaşları da ödeme tarihleri öne çekilerek bayram öncesi ödenen emekliler, bu bayramı daha buruk geçirecek. Açlık sınırının yarısı kadar maaşla geçim savaşı veren milyonlarca emekli ‘hiç değilse bayramda yüzümüz güler’ diye bekledi ancak iktidar emekliyi bayramda 3 kuruşa muhtaç bıraktı.
İkramiyelerini 10 Haziran’dan itibaren almaya başlayan emeklilerin maaşları, 15 Haziran’da başlayan ve 9 gün sürecek bayram tatili sonrasına kaldı. Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ödeme takviminin belli olmasıyla beraber emekliler maaşlarının da bayramdan önce ödeneceğine dair açıklama bekledi. Ancak iktidar, bu bayramda memur, kamu işçisi ve emekli maaşı ödemelerine ilişkin herhangi bir düzenleme yapmadı. Yıllardır uygulanan politikalar sonucu oluşan ekonomik krizin faturası yine dar ve sabit gelirlilere çıkarıldı.
MAAŞLAR AY SONUNDA
Memur emeklileri maaşları her ayın 15’inde, SSK emeklilerine tahsis numaralarına göre her ayın 17’si ve 26’sı arasında, BağKur emeklilerine de aynı şekilde her ayın 25’i ve 28’i arasında ödeniyor.
Sözcü
AKP'de 'kral çıplak' diyenler artıyor!45 izlenme
Skandal görüntülere bir yenisi daha eklendi! İl Sağlık Müdürlüğü'nden tarihi geçmiş covid ilaçlarına ilginç açıklama: Güncelleme yapıldı!92 izlenme
Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş teklif: Yaklaşık 35 milyon lira değerindeki 200 dönüm araziyi verip "Yeter ki cezaevi yapın" dediler!32 izlenme
Asgari ücret açlık sınırının altında218 izlenme
Esenyurt kayyumundan İBB hizmetine çöküş! İBB'nin ücretsiz ders atölyesini kapatmıştı20 izlenme
Akın Gürlek'in atanmasının iptali için dava!35 izlenme
AKP'li yönetim kurulu üyelerinin fahiş huzur haklarıyla gündeme gelen THY'nin 6 aylık reklam gideri 1.7 milyar TL oldu45 izlenme
4 yıl boyunca fatura ödememişler! Yeni yönetim harekete geçti!99 izlenme