Hayat pahalılığının günden güne arttığı Türkiye'de milyonlarca emekli barınma, gıda ve sağlık hizmetlerine erişim dahil en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Buna karşın en düşük aylık küçük bir düzeltmeyle 16 bin 881 TL'den 20 bin TL'ye çıkarıldı.
Emekliler, bu tutarın hiçbir şekilde yeterli olmadığı konusundaki tepkilerini sürdürürken Ramazan ayı geldi çattı.
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaklaşan ramazan ayı sebebiyle emekliler alışveriş yapamadıklarını ifade ettiler.

Emekli yurttaş Osman Bulunuz "Ne ile yapalım hazırlık, aldığınız üç kuruş emekli maaşı" ifadesini kullanarak şöyle konuştu:
"Ramazan'da ne yiyeceğiz ot, çöp bulursak, bereket ki buralar köy yerleri, onun için tarladan otları, kömeçleri toplar yeriz. Et yok, et işi bitti. Kurbandan kurbana eskiden kesiyordu vatandaş, dağıtıyordu komşulara hali vakti iyi olanlar şimdi alıyorlar dolaba koyuyorlar çıkartıp çıkartıp yiyorlar. Onlar da vermiyor kimseye.
Ramazan orucunu tutabilmek için yemek gerek, beslenmek gerek. Sahurun da iyi olması gerek. Yiyemeyen adam zaten aç, ha oruç tuttu ha tutmadı ne oldu ki neye yarar? Zaten oruçun 365 gününü geçiriyoruz bir de gecesi var. Emekli yaşayamaz oldu, bitti emekli."
Emekli bir öğretmen, "Evde pek yiyecek yok. Pişirecek pek bir şey yok. Evlerde taş yiyoruz, vaziyet böyle. 'Emekliler çok yaşıyor' diyorlar. 'Onun için maaşları az veriyoruz' diyorlar. Vaziyet kötü. Eti ne ile alalım ? Et'in kilosu kaç lira biliyor musun?" dedi.
Soner Karasuleymanoğlu isimli vatandaş da tepkisini, şu sözlerle ifade etti:
"Ramazan hazırlığını nasıl yapalım, Mecliste milletvekilleri birbirine giriyor, kavga ediyor, emeklinin halinden anlayan hiç yok. Emekli aç ve perişan. Ramazan ayında özel bir hazırlık yapma imkanı yok. Bana verdikleri zam 1500 lira, 1500 lira anca 1,5 kilo et yapar.
Et almaya da zaten fırsat yok, o paranın yeri hazır zaten. Şartlara göre evde ne bulursak onu yiyeceğiz. İftarı su ile açacağız, Medine hurmasını yeme şansımız yok, manda yoğurdunu yeme şansımız yok. Medine hurmasından vazgeçip su ile orucumuzu açacağız."
NEFES
Kaynak: ANKA
AKP’li isimden mide bulandıran paylaşım! Tepkiler sonrası apar topar sildi
Uğur Dündar, Sedat Peker'in evine neden gitti? 'O günden sonra Sedat Peker de dahil...'
Motorinden sonra benzin ve otogaza yeni zamlar yolda!
Marmaris 5 gündür yanıyor!
Belge ortaya çıktı: Kaşıkçı dosyası 'uluslararası nezaket' gerekçesiyle Suudilere devredilmiş, cinayet '40 mg. doz'la işlenmiş!
İşte TÜİK anketine göre ülkenin en önemli sorunu
Sağlık Bakanı açıkladı: 61.028 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.384.624’e, can kaybı da 36.613’e ulaştı!
VPN talebi bir gecede yüzde 20 arttı
Akşener: AKP 3Y ile geldi, 3Y’nin sahibi oldu
Eski İYİ Partili vekil Ümit Özlale, CHP'ye katılıyor