TÜİK'in açıkladığı enflasyonun ardından emekli maaşı zammında aradığını bulamayan emekli bayram ikramiyesinde de hayal kırıklığına uğradı. Emekli ikramiyesine yapılan bin TL'lik zammın hesaplara ne zaman yatacağı da merak konusu oldu. Meclis'ten geçen emekli ikramiyesi bayram tatili engeline mi takıldı? Ne zaman yatması bekleniyor? SGK Uzmanı İsmail Sevinç detaylarıyla anlattı.
SÖZCÜ TV'de Gündem Masası programına katılan SGK Uzmanı İsmail Sevinç, verilen zammın emeklileri memnun etmediği, bayram ikramiyelerinin emekli maaşı ya da asgari ücretin bir bölümü kadar olması gerektiğini söyledi. Sevinç ikramiyelere ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:
Emekli ikramiyesi 3 bin TL'den 4 bin TL, 5 bin TL olur mu tartışması arasına sıkıştı. Bayram ikramiyesinin olması gereken rakam en azından başlangıçtaki gibi bir emekli maaşı, asgari ücretin bir kısmı kadar olmalı. Emekli ikramiyelerine yapılan zam emekliyi memnun etmedi.
Cumhurbaşkanlığı imzasının ardından fark ödemeleri de yatacak. Muhtemelen bayram hafta arası alamaz, çarşamba, perşembe ve cuma idari izin var. Onu takip eden hafta bin TL'ler ekstra olarak yatacaktır.
Sözcü
Sinan Ateş suikastında cevabı aranan 9 soru68 izlenme
Kamu ihalelerinde son 15 yılda en çok payı o şirketler aldı!169 izlenme
6 Şubat deprem felaketinin üç yıl sonra yeni görüntüleri ortaya çıktı29 izlenme
Bursa'da skandal olay! Koronavirüs yasakları AKP’lileri kapsamıyor mu?!131 izlenme
Nebati, "TL dibi gördü, vatandaş rahat olsun" demişti, o günden bugüne TL ne kadar değer kaybetti?37 izlenme
Yine tarikat skandalı! Engelli kızı intihara sürüklemekle suçlanan şahsın savunması pes dedirtti: "Bana aşık olmuş"51 izlenme
Meralara inşaat, kıyılara millet bahçesi: Talanda ‘durmak yok!’163 izlenme
AKP'li başkandan açıklama: 'Parti broşürü değil, hediyelik kahve’52 izlenme