Ocak ayı yaklaştıkça milyonlarca emekli, memur, işçi ve sosyal yardım alan vatandaşın gözü maaşlarına çevrildi. SSK ve BağKur emeklileri 6 aylık enflasyon farkıyla, memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 11’lik toplu sözleşme artışına ek enflasyon farkı alacak.
İşçiler için Aralık ayında yeni asgari ücret belirlenirken, memur maaş artışıyla paralel olarak sosyal yardımlar da yükseltilecek.
Enflasyon tahminleri ve oluşan 4 aylık enflasyona göre yapılan hesaplamalarda 6 aylık enflasyon yüzde 14'ler civarında çıkacağı görülüyor. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yeniden belirlemiş ve yüzde 31 ile yüzde 33 aralığında olacağını açıklamıştı.
Hesaplamalara göre, SSK ve BağKur emeklilerinin 6 aylık enflasyon artışı yüzde 14, memurlar ve memur emeklilerinin artışı enflasyon farkı dahil yüzde 20,5, işçilerin asgari ücreti ise enflasyona göre artarsa yüzde 33 seviyesinde olacak.
Hesaplamalara bakıldığında emekliler arasında 66.5 puanlık bir fark oluştuğu görülüyor. Toplu sözleşme zammı olduğu için emekli memurların artışı daha yüksek görünüyor. 2025 yılındaki artışlara bakıldığında oluşan farklar kapatılmamıştı.
Ancak geçtiğimiz yıllarda her iki kesime eşit zam uygulandığı aradaki farkın da refah payı uygulaması ile kapatıldığı görülmüştü.
Yeni Asır’dan Faruk Erdem’in kaleme aldığı "Emekliye eşit zam ve refah payı formülü" yazısında, Ocak ayında alınacak olası bir kararla, SSK ve BağKur emeklilerinin maaş artışına 6,5 puanlık ekleme yapılması gündeme gelebilir.
Böylece hem SSK ve BağKur emeklileri hem de memur emeklileri aynı oranda artıştan yararlanabilir. Ancak bu ek artışın uygulanabilmesi için TBMM’den yasal düzenleme çıkarılması gerekiyor.

Refah payı Ocak ve Temmuz 2023 ile Ocak 2024 zam dönemlerinde uygulanmış, emeklilerin zam oranı eşitlenmişti.
Ocak ve Temmuz 2023'te hem SSK ve BağKur hem de memur emeklilerine, Ocak 2024'te ise sadece SSK ve BağKur emeklileri refah payı uygulanmıştı. Bu tarihten sonra emeklilerin maaş artış oranları farklılaştı. SSK ve BağKur emeklileri, memur emeklilerinden Temmuz 2024’te 5,42 puan, Ocak 2025’te 4,21 puan ve Temmuz 2025’te 1,1 puan daha yüksek artış aldı.
Sırbistan'dan sonra Rusya'dan da et alacağız!101 izlenme
Bakan Koca’dan Corona virüsü açıklaması: 4 ölü, 359 vaka!115 izlenme
Bu verileri TÜİK farkında olmadan açıkladı: Enflasyonu iktidar değil bir şey alamayan vatandaş düşürdü45 izlenme
İstanbul’da üst geçitte Gaffar Okkan’lı afişle protesto70 izlenme
17-25 Aralık'tan sonra istifa eden AKP'li eski Bakandan ortalığı karıştıracak sözler!97 izlenme
Miçotakis, İngilizlere Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında şikayette bulundu: "Görkemli Osmanlı vizyonunun peşinde"51 izlenme
Bu nasıl eğitimci? 6 yaşındaki öğrenciyi beton zemine fırlattı, görevden alınan müdür yardımcısı altı günde işine iade edildi!48 izlenme
Bu da oldu ! Teröristbaşı'nı 'Yerli ve Milli' ilan ettiler !129 izlenme