Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki çifte atama, skandal bir görevden alma üzerine gerçekleşti. Bakan Fatih Dönmez'in, Dalaman'da tatil yaparken izni olmadan bir soru önergesine cevap verildi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Maden Tetkik Arama ile Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı araçları sordu. Bakan adına Strateji Geliştirme Başkanı Abdullah Beyazıt Niyazoğlu önergeye cevap verdi.
2020 yılından itibaren son 2.5 yıllık süre içinde “İki ayrı madencilik işletmesi adına 460 araç kiralandığını, bu araçlara toplamda 33 milyon TL ödendiğini ve araçların akaryakıt gideri 4 milyon 995 bin lira” olduğunu açıkladı. Bakan, Ankara'ya dönünce gerçek rakamları açıklayan Niyazoğlu'nu jet hızıyla görevden aldı. Niyazoğlu'nun yerine de Bakan Danışmanı Mutlu Koç atandı. Danışman, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na vekaleten getirildi.

Mutlu Koç yeni görevine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla atandı. Bakanlık atamayı böyle duyurdu…
ÇİFT MAAŞA KAVUŞTU
Koç'a bir hafta içinde tam piyango vurdu. İki ayrı göreve birden geldi. Danışman, Daire Başkanlığı'nın yanı sıra yönetim kurulu üyesi de yapıldı. Koç, Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu üyeliği görevine de atandı. Böylece Koç, çift maaş almaya başladı. Halen TPAO'nun yönetiminde Melih Han Bilgin (Genel Müdür), Mehmet Ferruh Akalın (Genel Müdür Yardımcısı) ve üye olarak Kutluhan Taşkın ile Edip Müyesseroğlu yer alıyor.
Sözcü
Eskişehir'de emekliler yoksulluğa karşı yürüdü: İktidarın bizi getirdiği nokta sefalet oldu16 izlenme
AKP’li vekilden emekli maaşı itirafı: "Asla yeterli değil"21 izlenme
İzmir'de 'Andımız' nöbeti93 izlenme
Boykot yapanlara 'vatan haini' demişti! Abdülkadir Özkan'ın üç yıldır vergi vermediği ortaya çıktı!26 izlenme
İstanbul'da otobüste bir kadını taciz eden şahıs linçten zor kurtuldu38 izlenme
Erdoğan'ın derdi başka ‘Ferhat Göçer dinleyecektik, başka zaman dinleriz !’710 izlenme
Yazar Mario Levi 66 yaşında hayatını kaybetti21 izlenme
Adalet Bakanı Bozdağ'dan Sinan Ateş cinayeti açıklaması41 izlenme