Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde semt pazarında yıllardır lahana satan esnaf, müşterilerinin lahanayı paylaşarak ortak aldığını ifade etti.
"BÖLEREK LAHANA VERİYORUZ"
Ahmet Kesme şunları söyledi:
"Yıllardır bu işi yapıyorum baba mesleği. Niğde’den Kadirli’ye semt pazarlarına getiriyoruz. Alıp alıp gidiyorlardı daha önceleri şu anda 3’e, 4’e bölerek lahana veriyoruz. Milletin alım gücü kalmadı. Biz ekim yaptığımız halde bu lahanayı 40 liraya, 50 liraya veren bir insanız. Bizim toptancı fiyatı ama şu anda lahanayı yine de biz 4’e bölerek bir insana 2’ye bölerek lahana satıyoruz semt pazarında. Geçen bir müşterim geldi cumartesi pazarında 3 kişiydi ortak aldı. Bir müşterim daha geldi 2 kişi yine ortak aldı. Lahanayı ortadan ikiye kestim bunlara teslim ettim.
"MAZOTUN ETKİSİ BÜYÜK"
Şimdi halkın alım gücü kalmadı mazotun etkisi çok büyük. Mazot olmuş 40 küsur lira ama şu anda mazotu düşürüyorlar gene geri yükseltiyorlar. Yani 2 lira düşüyorsa, 3 lira gene geri koyuyorlar mazota. Şimdi biz gideceğiz mala, şimdi bu lahanayı bu paraya gene geri satamayacağız. Mazota 2 lira zam koydu, gene geri yani 2 lira biz bunun üzerine para koymamız gerekiyor mazottan dolayı. O yüzden ne yapacağımızı bilmiyoruz. Lahana satışlarımız burada devam etmektedir ama arkadaşlarımıza da bir şey diyemiyoruz yapamıyoruz yani."
Odatv.com
Erzincan ve Sivas valilerinin İstanbul Seçimi hamleleri
TRT’de tepki çeken görüntü!
Maden talanına Atatürk kalkanı
Bazı siyasiler "Enes Kara"yı unuturken Tarkan'dan çarpıcı paylaşım geldi!
Millet İttifakı başkan adayı Kılıçdaroğlu, özel ekonomi bölgesi vaadi verdi
Yılmaz Özdil’den Sedat Peker tweeti! Seçimlerde olacakları şimdiden açıkladı
EYT mağdurlarından AKP’ye Almanya tepkisi: Bakan Bilgin’in açıklamaları tepki çekti
İstanbul’daki vefat sayılarında korkutan tablo!
Depremde 137 kişi için mezar olarak kullanılan iki bina ruhsatsız ve kaçaktı.
RTE 'Bizde bir adet var başımıza bir şey geldiği zaman hemen dış güçler ve yabancılar deriz ancak ben buna katılamıyorum'