Bütçe büyüklüğü ve yüksek maliyetli harcamalarıyla tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı, “Özel Kalem Hizmetleri” adı altında büyük harcamalar yaptı. Başkanlığın özel kalem hizmetlerinin harcamaları 2021 yılının ilk yarısında 2020 yılının aynı dönemine oranla yüzde 17 arttı. Diyanet’in 2021 yılının ilk altı ayına yönelik faaliyetleri ile 2022 yılı öngörülerini içeren performans raporunda, gerçekleştirilen faaliyetlerin maliyetlerine yer verildi. En dikkati çeken kalem ise “Özel Kalem Hizmetleri” kalemi oldu. Diyanet İşleri Başkanı’nın yurt içi ve yurt dışı çalışma programlarıyla ilgili gerekli hazırlıkların yapılması, yurtiçi ve yurt dışı gezileri ile ilgili iş ve işlemlerinin takip edilmesi işleri için 2021 OcakHaziran döneminde 4 milyon 508 bin 54 TL harcandı.
Raporda yer alan bilgilere göre, özel kalem hizmetlerinde çalışan personele 3,8 milyon TL ödeme yapıldı. Özel kalem hizmetleri için altı ayda yapılan mal ve hizmet alımlarının toplam tutarının ise 162 bin 459 TL olduğu bildirildi.
BirGün'de yer alan habere göre Diyanet, özel kalem hizmetleri için 2022, 2023 ve 2024 yıllarında ayırmayı planladığı bütçeyi de belirledi. 2022 yılında özel kalem hizmetleri kapsamında 10,9 milyon TL’lik bütçe öngören başkanlığın 2023 ve 2024 yılları bütçesi ise sırasıyla 12,5 milyon TL ve 13,9 milyon TL oldu.
AKADEMİ KURULUYOR
AKP, Diyanet Akademisi’nin yapısı ve görev alanını belirleyen bir kanun teklifi hazırladı. Teklifin yasalaşması durumunda, Diyanet Akademisi mezunları “dini eğitmen” statüsüne kavuşacak. Akademi, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmalar yaparak ilk ve ortaokullarda aktif olarak faaliyet gösterebilecek. Akademi üyelerine öğrenim süreleri boyunca geri ödemesiz ve “harçlık” adı altında ödeme yapılacak. Aday eğitmen, genel sağlık sigortasından yararlandırılacak, primleri kamu bütçesinden karşılanacak. Aday eğitmenin eşi, çocukları, annesi ve babası da bu sigortadan faydalanacak.
Sedat Peker'in paylaşımları sonrası Burhan Kuzu'nun eski danışmanı Sinan Çiftçi'den bomba açıklamalar! 'Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı, en çok Berat Albayrak'ı kullanırdı!'107 izlenme
Hakan Fidan hakkında yeni dava sinyali301 izlenme
Mecliste oy birliği ile kabul edildi: Başörtüsü takmaları yasaklandı588 izlenme
Prof. Şenol Babuşcu emekli ve memur için zam oranlarını hesapladı39 izlenme
Ekonomide yeni yol haritası: Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek duyurdu; Kira fiyatları için yeni düzenleme mesajı22 izlenme
Süleymaniye Katar’ın TOKİ’sine emanet!159 izlenme
Topkapı Sarayı'nın bahçesinde Kadir Topbaş'ın yeğenine büyük kıyak!117 izlenme
‘Cumhurbaşkanları Köşesi’ne Atatürk fotoğrafı eklenmedi!46 izlenme
Üç ay ertelenecekti, faturayı gören depremzede şoke oldu
Londralı tefecilerin Türkiye bayramı: 3 milyar dolara 2,4 milyar dolar faiz alacaklar
RTE 'Hiçbir zaman ipleri elinde tutan bir genel başkan olmam. Hiçbir zaman padişah olmayı düşünmedim'
Nadira’nın avukatı vekillikten çekildi