Cumhurbaşkanlığı koruma hizmetlerini yürüten Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nın 2025 yılı harcamaları dikkat çekti. Resmî bütçe verilerine göre daire, yıl boyunca toplam 2 milyar 932 milyon 739 bin 458 TL harcama yaptı. Bu rakam, aylık ortalama 244,3 milyon TL’lik bir gider anlamına geliyor. Hesaplamalara göre söz konusu tutar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korunması için günlük yaklaşık 290 asgari ücret harcandığını ortaya koyuyor.
Cumhurbaşkanı’nın koruma ordusunun büyüklüğü ise uzun süredir Meclis’te tartışma konusu. Daha önce birçok milletvekili, Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilen koruma personeli sayısı ile Erdoğan’a eşlik eden araç ve güvenlik unsurlarına ilişkin soru önergeleri verdi. Ancak bu önergeler kamuoyunun merakını giderecek net ve ayrıntılı bir açıklamayla yanıtlanmadı.
Koruma harcamalarındaki artış, önceki yıllarla karşılaştırıldığında da belirgin bir tablo ortaya koyuyor. 2024’ün aynı döneminde yapılan harcama 2 milyar 291 milyon 140 bin 993 TL olarak kayıtlara geçmişti. Daha geriye gidildiğinde ise artışın yıllar içinde hızlandığı görülüyor.
Cumhurbaşkanlığı koruma giderleri yıllara göre şu şekilde sıralandı:
2020: 263,1 milyon TL
2021: 306 milyon TL
2022: 526,1 milyon TL
2023: 1 milyar 77,5 milyon TL
İşte yurttaşın gerçek gündemi: Asgari ücret 9 bin liraya düştü!34 izlenme
Milletin parası böyle çarçur ediliyor48 izlenme
Albayrak, Erdoğdu’nun soru önergelerine ‘link’ göndererek yanıt verdi!252 izlenme
AKP'li Sancaktepe Belediyesi zabıta ekipleri CHP’nin seçim çadırına müdahale etti !444 izlenme
İmamoğlu'na iliştirilmeye çalışılan jetle ilgili bir yalan daha çöktü! Açıklama geldi32 izlenme
CHP’li belediyenin borçlanma talebine veto!88 izlenme
TÜRKİYE’YE YENİ GÖÇ DALGASI: 750 BİN SURİYELİ DAHA SINIRDA!119 izlenme
DİSK-AR: Gerçek işsiz sayısı altı milyonu aştı!143 izlenme
Babası tarafından 6 yaşında 'evlendirilmişti':'Davada neden tutuklu yok?' sorusu yanıt buldu, 'savcı iki kez istedi, mahkeme reddetti'
İlber Ortaylı uyardı: Çöküş başladı. Hiçbir yerde eğitim bu kadar soysuzlaşmış değil
Sağlık Bakanı duyurdu: 5.160 yeni vaka tespit edilirken, 52 kişi hayatını kaybetti, 4.636 kişi de sağlığına kavuştu!
CHP: 15 Temmuz sonrası toplanan bağış paraları nerede?