Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu'nun "Sefalet ücretlerine teslim olmayacağız" çağrısıyla Köprübaşı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Hamamyolu Caddesi'nde bulunan Yediler Parkı'na yürüdü. Yürüyüşe sivil toplum örgütlerinin, sendikaların temsilcilerinin yanı sıra CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz da destek verdi.
Gruptakiler, Hamamyolu Caddesi üzerinde yürüdüğü sırada "AKP mezara halk iktidara" sloganlarını atarken, güzergah üzerinde bulunan AKP üye standından bir kadın, kitlenin önüne geçerek üzerinde "Sefalet ücretine teslim olmayacağız" yazılı pankarta saldırdı. Pankart saldırı sonucu ikiye bölündü. Olay sonrası emniyet güçleri tarafından kadın bölgeden uzaklaştırıldı. Daha sonra yürüyüş Yediler Parkı'nda sona erdi.
AKP'DEN 'PROVOKASYON' AÇIKLAMASI
Yaşanan saldırının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan AKP Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, "Yaşanan provokatif olay kamuoyunun malumudur. Eleştiri başımızın tacıdır. Milletimizin her türlü görüşüne, yapıcı eleştirisine ve farklı düşüncelerine büyük bir saygımız var lakin söz konusu yürüyüşte atılan 'AKP mezara, halk iktidara' gibi çirkin ve nefret dolu sloganlar, doğrudan halkı kışkırtmaya, toplumu kutuplaştırmaya yönelik söylemlerdir" ifadesini kullandı.
Albayrak, "Eskişehirli kardeşlerimizden ricamız; bu tür provokasyonlar karşısında sağduyuyu elden bırakmamaları ve bu tarz ayrıştırıcı dil kullananları kale almamalarıdır" açıklamasını yaptı.
Tele1
Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Erdoğan'ın danışmanının aylık geliri şaşırttı!
TOKİ'den tanıdık isimlere milyarlık 'deprem konut ihaleleri'
MEB’den hafız atağı
İşte Kızılay üzerinden vergi kaçırarak Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar aktaran Başkent Gaz'a vergi incelemesi için son tarih
Metin İyidil Ankara’da gözaltına alındı!
Komisyon yazısına Ümit Özdağ'dan tepki: "AKP, 2015'ten çok daha ağır mağlubiyet yaşayacak"
İstanbul’da #deprem olursa AVM ve mezarlıklarda toplanacağız!
Yoksul aileler için dağıtılan kömür bakın nerede ele geçirildi!
İstanbul Tozkoparan'da Afganların 2 genci bıçakladığı iddiası mahalleyi ayağa kaldırdı!