ANKA'dan Sefa Gardiyanoğlu'nun aktardığına göre; Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Yahyakaptan Mahallesi esnafı, elektriğe ve doğal gaza gelen fahiş zamları bugün iş merkezi önünde fatura yakarak protesto etti. Esnaf Tuğba Çolpan, iş yerine 850 liralık elektrik faturası geldiğini belirterek şunları söyledi:
Zaten her hafta ürünlere yeteri kadar zam geliyor. Onlarla boğuşurken bir de faturalarla boğuşuyoruz. Artık lütfen kim ilgileniyorsa bunlarla, Sayın Cumhurbaşkanı artık bir el atacak mı bu işin içine… Ama birileri gayet güzel ejder meyveleri yerken, birileri ellerinde 50 bin dolarlık çantaları ile dolaşırken ben burada soğukta oturmaya karşıyım, arkadaşım. Gerekirse Ankara’ya da yürürüm bunun için. Artık yeter. Sesimizi çıkartamıyoruz. FETÖ’cü ilan ediyorlar, terörist ilan ediyorlar. Sesim duyuluna kadar haykıracağım. Ben bu ülkede yaşıyorum ve insanca yaşamayı hak ediyorum. Ben daha azı ile yetinmiyorum. Birilerinin nemalanmaları yüzünden biz bu ülkede fakirlik çekiyoruz.
Çolpan daha sonra diğer esnaflarla birlikte faturalarını yaktı. Çolpan sözlerini şöyle sürdürdü:
“300-350 lira elektrik faturası ödüyordum. Son faturam 850 TL geldi. Buzdolabımın fişini çektim zam gelecek diye. Isıtıcımı yakmıyorum, soğukta oturuyorum. Yetmiyormuş gibi, elektriklerimi yakmıyorum, ki aslında benim dükkanımın dışarıdan görünmesi lazım. Yine 850 TL fatura geliyor” dedi.
'KAPATALIM GİDELİM'
Manav Necip Özdemir ise, "Benim manav dükkanım var. İki tane lambam var. 100 lira elektrik faturası geliyordu şimdi 300 lira. Kışın o soğuklarda ısıtıcıyı hiç yakmadım ve 300 lira geldi. Gerisini düşünün. Zaten fiyatlar almış başını gidiyor. O zaman kapatalım gidelim. Baksınlar bize Avrupa Birliği gibi biz de yatalım evde" diye konuştu.
Jet yükseliş! AKP’li yöneticiye kıyak üstüne kıyak!
CHP'de ilk kez bir genel başkan 'sanık' sıfatıyla mahkemeye çağrıldı: Suçu 17-25 Aralık'ın kritik ismine 'Hırsız' demek
Sayıştay’da denetim başındaki isim gitti!
“Birçok iş adamıyla ve milletvekiliyle FETÖ’nün gezilerine katıldım” diyen isim ceza almadı!
12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan imam yine tutuklanmadı!
Mustafa Sandal'dan çarpıcı paylaşım: “Şu karede tutuklanan sadece bir kişi var!”
Cennet köşeleri günlerdir yanıyor! Alanya ve Gazipaşa alev altında, Karabük’te dördüncü gün
Timur Soykan konuştu: "Kimseden korkmuyorum"
Bağlar Belediyesi’nde bulunan bankamatik memuru işten çıkarıldı!
Belediye AKP'den CHP'ye geçmişti: Çocuk parkı akaryakıt istasyonuna dönüştürülmekten kurtuldu
Çürük betonun sahibi AKP’li başkan çıktı
Asla Erdoğan'ın uçağına binmem demişti, yüzünü gizledi
İmamoğlu Yeni Akit'in sorusunu geri çevirdi! 'Bir gazete değilsiniz. Kalemi sapkınlaşmış bir kuruma cevap vermeye tenezzül etmem!'
Siirt'te, şeri hükümlere göre karar veren medrese mahkemeleri kuruldu!