Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sabah 08.00’de Ankara Ulus Halindeki Et Süt Kurumu mağazasınagitti. Sabak 05.00’ten itibaren ucuz et alabilmek için bekleyenlerle görüşen Özdağ, büyük bölümü emekli olan vatandaşlara, ‘’Bu iktidar emekliye zam yapmıyor çünkü o zaman enflasyon artıyormuş. Emekliye yok ama Suriyeliye var. Babalarımızdan Türkiye aldık, çocuklarımıza Göçmenistan devredeceğiz. Bizim vatandaşımızın 3 çocuğu varsa Suriyelinin 6 çocuğu var’’ dedi.
Özdağ’a yanıt veren bir vatandaş şunları söyledi:
‘’Sabah çok erken saatte geldik bekliyoruz, numara alıyoruz. Bana 60 numara çıktı sıramı bekliyorum. En çok 800 gram veriyorlar, 230 liradan alıyoruz ama her üründen bir tane, kıyma ya da et… O da bir kiloyu bile bulmuyor 800-900 gram oluyor. Bazen 650 gram veriyorlar. Bazen de yetmiyor sıra gelene kadar et bitiyor eli boş dönüyoruz. Kasapta kilosu 500-600 lira onu zaten alamıyoruz. Biz burada 05.00’den beri karanlıkta bekliyoruz ama kendileri ıstakoz yiyor’’
Vatandaşa hak veren Özdağ, "Çok doğru söylüyorsun, ıstakoz yiyorlar fotoğrafını da çekiyorlar, bir de sosyal medyaya koyuyorlar. Burada ise sabah kör karanlıktan bu yana insanlar bekliyor. Bu ülkeye 13 milyon kişi de getirdiler, bizim ekmeğimizi onlar bölüşüyor. Burada bekleyenlerin yüzde 99’u emekli ve ayda ancak bir kez buraya gelip et alabiliyorlar. İkinci kez almaya mali güçleri yok, bir başka tarafta ise ıstakoz yiyenler var’’ ifadelerini kullandı.
Odatv.com
21 ayda emeklinin kaybı 255 bin lira
Pelikancı Selman Öğüt, Medipol Üniversitesi'nden kovuldu!
Zor soru: O bölgede neden denetimler yapılmadı?
Erdoğan’ın ‘enflasyon’ açıklamalarına vatandaşlardan tepki! "Ölmüş ne zaman dirilirse bunların lafı da o zaman doğrudur"
Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül gözaltında
Ekonomik sıkıntıların konuşulduğu bir dönemde Valiye 1,7 milyonluk makam aracı!
Zam oranını duyan işçiler belediye başkanıyla halay çekti
Esnaf, geçim sıkıntısını gözyaşları içinde anlattı: “Aç geziyoruz, battık. Harçlık veremiyorum, çocuklarımı okutamıyorum. Mülteci olduk”
Sürücülerin yakıt zammı isyanı: Ya işi bırakacağız ya arabayı…
Yarım asırlık yağ devi konkordato ilan etti!