İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde ölümlü kazaya karışan ve Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan oğlu ile birlikte ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu yakalandı.
İstanbul'da Kemerburgaz'da 1 Mart gecesi ehliyetsiz araç kullanan 16 yaşındaki Timur Cihantimur, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarptı.
Kazada evli bir çocuk babası olan 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
Olayın sorumlusu Timur Cihantimur, aynı gece annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, oradan da ABD'ye kaçırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eylem Tok hakkında "Suçluyu kayırma" suçundan ve oğlu Timur Cihantimur hakkında "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan yakalama kararı çıkardı.
Daha sonra haklarında kırmızı bülten çıkartılan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tok ve Cihantimur’un ABD’de yakalandığını bildirdi.
Tunç, şu paylaşımı yaptı:
“ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz.”
ABD'nin Boston Polis Departmanı’nın (BDP) raporuna göre, Cihantimur ve annesi Tok, bu sabah gözaltına alındı.
Raporda, Güney Florida Bölge Mahkemesi'nin çıkardığı tutuklama kararı üzerine Boston Kaçaklar Birimi polislerinin, iki sanığın bulunduğu eve yerel saatle sabah 9.30 civarında baskın düzenlediği ve anne ile oğlunu olaysız şekilde gözaltına aldığı belirtildi.
Cihantimur ve Tok federal mahkeme binasına götürülürken, tutuklama kararında Cihantimur için "kasıtsız adam öldürme ve yaralama", annesi Tok'un da "suçluyu koruma" suçlamalarıyla Türkiye'ye iadesinin istendiği kaydedildi.
ABD’li yetkililer, Tok’un gözaltına alındığı sırada nakit olarak 5 bin dolar taşıdığını belirtti.
Yetkililerin açıklamasına göre anne ve oğul, yıllık ücretinin 46 bin dolar olduğu bir özel okulu da gezdiklerini ekledi.
Reuters’ın mahkeme belgelerine dayandırdığı haberinde, “Türk yetkililerin Tok ve Cihantimur’un sahte pasaport ile Küba’ya kaçabileceğini değerlendirdiği" ifade edildi.
Davaya bakan hakim Donald Cabell, savcıların mahkemeye “anne ve oğulun fırsat verildiğinde tekrar firar edebilecek kaynaklara sahip olduğuna” dair savunma yapmasının ardından salı günü için bir duruşma kararı aldı. Boston'daki duruşmada Tok ve Cihantimur’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili karar verilene kadar tutuklu kalıp kalmayacakları belli olacak.
Tok’un avukatı Brendan Kelley müvekkilini “iade edilmeyecek bir şey nedeniyle gözaltında tuttuklarını” savundu.
Adalet Bakanı Tunç, "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz" dedi.
Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz." şeklinde bir açıklama yaptı
. Bu açıklama, söz konusu kişilerin ABD'de iade talebi çerçevesinde yakalandığını ve bu durumun Türkiye'nin ilgili bakanlığı tarafından yakından izlendiğini gösteriyor. Bu gelişmeler, Türkiye ve ABD arasındaki hukuki iş birliği çerçevesinde gerçekleşen bir sürecin parçası gibi görünüyor.

Kaynak:halktv.com.tr
Bodrum'un el değmemiş koyuna da el attılar: Koyun hemen yanında Cengiz inşaat rezidanslar yapıyor, koyun öbür yanında evler 6-7 milyon euro21 izlenme
Krizin perişan ettiği halktan iktidara hodri meydan: "Seçimde değil, şimdi gelin"87 izlenme
Patronlar asgari ücrete zam istiyor10 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kara: HIV ve sıtma ilaçları virüsü zayıflatıyor119 izlenme
Yabancı basın TCMB'nin faiz kararını böyle yorumladı26 izlenme
Polis, HSK önünde açıklama yapmak isteyen Somalı ailelere biber gazıyla saldırdı!94 izlenme
Vali Şahin skandalı böyle savundu! “15 Yaşın Üstündeki Doğumlar Yasaya Uygun”204 izlenme
Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarına erişim engeli talebi33 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan SPK'ya 'son' çağrı: "Küçük yatırımcılardan 5 milyar dolar çaldılar. Manipülatör grupları hemen temizleyin"
Kayseri’de Suriyeli tacizci 5 yaşındaki çocuğu istismar etti! Halk ayaklandı, Suriyelilerin işyerleri ateşe verildi!
AKP'den vakıflar üzerinden büyük vurgun!
MHP'den “Seçim mi geliyor” dedirten ÖTV teklifi!