İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bulunan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 44 yaşındaki Fatma Nur Özçelik için görev yaptığı okulda tören düzenlendi.

Törene katılan yüzlerce öğretmen ve vatandaş, eğitimde artan şiddete tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i temsilen katılan Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, konuşması sırasında alandakiler tarafından alkışlarla protesto edildi.

Yılmaz, öğretmenlere yönelik suçların cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemelerin TBMM gündeminde olduğunu ve okullardaki disiplin cezalarının ağırlaştırılacağını belirterek Özçelik için başsağlığı dileğinde bulundu.

"Topluma ve insanlığa faydalı olmak için, ilimle buna ışık olmak için ömrünü vakfetmiş çok kıymetli bir meslektaşımızın elim bir hadiseyle aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz" diyen Bakan Yardımcısı Yılmaz, "Elbette kanuni tedbirler alınıyor ve bunlarla ilgili çalışmalar her zaman Bakanlığımızın öncülüğünde yürütülüyor. Öğretmen Meslek Kanunu'nda öğretmenlerimize yönelik tehdit, hakaret ve her türlü cana kast edecek şeylere yönelik suçların cezasının artırılması için kanun teklifimiz TBMM'de. Aynı şekilde okullarımızdaki disiplin cezaları da ağırlaştırılacak. Hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.
Öte yandan öğretmen Fatma Nur Çelik'i bıçaklayarak katleden, bir öğretmen ve bir öğrenciyi de yaralayan lise öğrencisi F.S.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderilen zanlı, "görevi başındaki memuru kasten öldürmek" ve "kasten yaralama" suçlarından tutuklandı.
Sözcü
Hıncal Uluç: “İmamoğlu olmasa gazete boş kalacak”
Ekmekte zam dalgası durdurulamıyor! 1 Mayıs'tan sonra büyük zam geliyor!
İzmir’de akılalmaz olay! 5 saldırgan, yaya üst geçidinin plastik korkuluklarına tekme ve yumruklarla zarar verdi
Erdoğan, HÜDA PAR'la anayasa değişikliğini konuşmuş
Hasta olanlar yandı! Eczacı Odası Başkanı açıkladı: "Her 100 ilaçtan 22’si yok"
Yeni Akit'te İhsan Şenocak'tan nefret çağrısı! "Bir Müslümanın Allah-u Teala'nın huzuruna götüreceği en büyük ameli CHP'ye düşmanlıktır"
Deniz Gezmiş'in hiç yayınlanmamış fotoğrafı ortaya çıktı
Sedat Peker'in iddiaları sonrası sessizliğe gömülen AKP'li Tolga Ağar'dan CHP’li Tuba Torun'a suç duyurusu!
AKP'lilerden Mersin'de toplu istifa: Dilekçeleri mandalla astılar!
Osmaniyeli yurttaştan asgari ücret talebi: "Evin kirası 15 bin lira. Ekmek 15 lira, simit de 15 lira. Ekmekle beraber yarışıyor. Şu şartlarda en az 40-43 bin lira civarında olması gerek"
Ekrem İmamoğlu'ndan bayram mesajı: "Adaletin tesis edildiği, herkesin huzur ve güven içinde yaşabildiği günler mutlaka gelecek"
Gazze için Kızılay'a verilen bağışlar genel merkeze gönderilmemiş! Kayıp paralar ortaya çıktı
Felaketin yeni görüntüleri ortaya çıktı: Sel suları koca şehri böyle yuttu
İBB’ye bir operasyon daha: 18 gözaltı kararı