İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, suç örgütü lideri itirafçı Aziz İhsan Aktaş'a yönelik hazırlanan iddianamede, iktidara yakın gazeteciler tarafından Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'a ait olduğu iddia edilen Consent24 adlı teknenin, Akpolat'a ait olmadığı ortaya çıktı.
Akpolat'a ait olduğu öne sürülen Consent24 isimli teknenin, aslında Akpolat'a ait olmadığı, Uğur Küçük'ün ifadesinde ortaya çıktı. Küçük'ün iddianamede yer alan ifadesine göre söz konusu teknenin sahibi kendisi.
İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, tekneyle ilgili yayınladığı haberinde, "4 kabini olan, 24 metre uzunluğundaki ‘Consent 24’ adlı tekne savcılığın dikkatinden kaçmadı. İngilizce ‘Consent’ kelimesinin Türkçe karşılığının ‘Rıza’, 24 rakamının da Akpolat’ın memleketi Erzincan'ın plakası olması, ihbarın doğruluğunu güçlendirdi. Savcılık, ‘Akpolat'ın suçtan elde ettiği gelirle farklı kişiler üzerine tekne aldığı, gerçeği gizlediği’ yönünde tutanak düzenledi" ifadelerini kullanmıştı.
3 Eylül'de savcılığa ifade veren Uğur Küçük, Akpolat’ın tekneyle bir ilgisinin olmadığını belirtti. Bu ifade ise resmi olarak kayıtlara girdi. Yeni Şafak'ın, söz konusu tekne ile Akpolat’ı, Küçük’ün ifadesinden bir gün sonra ilişkilendirmesi dikkat çekti.
Uğur Küçük 3 Eylül tarihli ifadesinde şunları söyledi:
“Aldığımda teknenin adı Celebration 1'di. Teknenin adını Concept 24 yapacaktım ancak harf hatasından dolayı Consent 24 oldu. Tekrar ismini değiştirmek külfetli olduğu için ismini değiştirmedim. Consent kelimesinin Türkçe mealinin Rıza olduğunu dahi sonradan öğrendim. 24 sayısının Erzincan plakasıyla alakası yoktur. Tekne 22 metredir. Teknenin boyuyla ilgili olarak yuvarlama yapılmıştır. Yat turizmde genelde teknelerin boyları bazı sayılara yuvarlanır.”
Rıza Akpolat ile ilişkilendirilen ancak ilgisinin olmadığı ortaya çıkan tekneye soruşturma kapsamında el konulmuştu. İddianamede, tekneyle ilgili Mali Suçları Araştırma Komisyonu'na (MASAK) yazı yazıldığı ancak araştırmanın henüz tamamlanmadığı da belirtildi. Soruşturma 2024 yılında başlamış olmasına rağmen tekneyle ilgili iddianame aşamasında dahi herhangi bir raporun hazırlanamamış olması da dikkat çekti.
Mansur Yavaş: "1 tane savcı bile bunları çağırmadı. Yolsuzluk için hesap verilecekse herkes verecek. İftira atmayacaksınız"43 izlenme
Bahçeli ile Sedat Peker telefonda görüştü iddiası29 izlenme
Bakan Işıkhan 'müjde' olarak açıkladı, beklenen olmadı: AKP'den emeklilere büyük oyun!36 izlenme
Katil Timur Cihantimur aşık çıktı! Cezaevindeki tüm telefon haklarını sadece o kişi için kullandı33 izlenme
Telefon faturaları Meclis gündeminde: "Vatandaşın faturası neden bu kadar yüksek?"23 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: İzinsiz yapıdan belgesiz hayvan taşıyana... Cezalar can yakacak!22 izlenme
Kendi memleketinden tepki: "Son balı Erdoğan’a gönderdik"65 izlenme
İmamoğlu: "Bu İstanbul’a yeni bir ihanet girişimi!"30 izlenme
Bakanlar devletin parasıyla seçim turunda: Bakan Bayraktar Erdoğan’a özendi Eskişehirli yurttaşları tehdit etti!
Yeni ekonomi modeli vatandaşa kaybettirdi: Faizler belirgin biçimde yükseldi!
Sedat Peker sözlerine açıklık getirdi "Ben her yerde çeker, yayınlarım!"
Ödül töreninde gerginlik! Zerrin Özer Cem Yılmaz’ın röportajını kesti