SÖZCÜ TV’de Özlem Gürses’in sunduğu Para Politika programına konuk olan Yatırım ve Finans Danışmanı Emre Şirin, iktidarın ara zam yapmama gerekçelerini sıraladı.
Enflasyona ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şirin, "2 sene boyunca bedel ödeterek çözmeye uğraştığını söylenen enflasyon daha da patlayacak. Bunu yaparken hep sabit gelirli üzerinden tanımlandı, talep enflasyonu var denildi. O da bir illüzyondu. İnsanların ücretleri üzerinde oynandı. Diğer taraflardan enflasyonu artıran hiçbir hususun üzerine üzerine gidilmedi sonrasında kaybeden yine vatandaş oldu" ifadelerini kullandı.
Şirin, iktidarın ara zam yapmamasına ilişkin olarak ise şu ifadeleri kullandı:
"Bakın asgari ücret dramatik bir durumda ve ara zam yapamadılar. Bu bir tercih tabii ki ama yapamadılar. Şöyle; işsizlikten öyle bir korkuyorlar ki firmalar zaten batmak üzere ve sürekli batıyor. Dolayısıyla böyle bir tabloda asgari ücreti de arttırırsak daha da beter işten çıkarmalar olacak mantığı var. Çünkü iş dünyası batıyor. Batan insan daha fazla, biz işçi çıkartmayalım mantığıyla hareket edilsin isteniyor ama bu bir de bu da bir kısır döngü"
Sözcü
CHP lideri Kılıçdaroğlu, yarın Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'yi ziyaret edecek.
Yetkililer deniz tatili planlayanları uyardı: Belirtiler Covid-19 ile Aynı
Dünyaca ünlü gazeteden kritik 'Türkiye ekonomisi' analizi "Ekonomi daralacak, işsizlik artacak. Erdoğan zorda, suçu virüse atabilir"
Suriye'de 5 gündür bitmeyen aralıksız katliam
"Şeriatı getirin" dedi, aldığı cevap röportaja damga vurdu: "Cumhuriyet'e meydan okuyana biz de meydan okuruz"
Ekonomimiz giderek belirsiz bir hal alıyor! İsviçre Bankası, Türk Lirası tahmini yapmayı bıraktı!
Zenginden alamadığı vergiyi halka yıktı
65 yaş üstüne toplu taşıma paralı oluyor: Verdiler yetkiyi görüyorlar etkiyi!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunun da mumu pazar gününe kadar"