SÖZCÜ TV’de Özlem Gürses’in sunduğu Para Politika programına konuk olan Yatırım ve Finans Danışmanı Emre Şirin, iktidarın ara zam yapmama gerekçelerini sıraladı.
Enflasyona ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şirin, "2 sene boyunca bedel ödeterek çözmeye uğraştığını söylenen enflasyon daha da patlayacak. Bunu yaparken hep sabit gelirli üzerinden tanımlandı, talep enflasyonu var denildi. O da bir illüzyondu. İnsanların ücretleri üzerinde oynandı. Diğer taraflardan enflasyonu artıran hiçbir hususun üzerine üzerine gidilmedi sonrasında kaybeden yine vatandaş oldu" ifadelerini kullandı.
Şirin, iktidarın ara zam yapmamasına ilişkin olarak ise şu ifadeleri kullandı:
"Bakın asgari ücret dramatik bir durumda ve ara zam yapamadılar. Bu bir tercih tabii ki ama yapamadılar. Şöyle; işsizlikten öyle bir korkuyorlar ki firmalar zaten batmak üzere ve sürekli batıyor. Dolayısıyla böyle bir tabloda asgari ücreti de arttırırsak daha da beter işten çıkarmalar olacak mantığı var. Çünkü iş dünyası batıyor. Batan insan daha fazla, biz işçi çıkartmayalım mantığıyla hareket edilsin isteniyor ama bu bir de bu da bir kısır döngü"
Sözcü
Maserati’li polisin eşi konuştu: "Zayıflama çayı satıyorum"
AKP Grup Başkanvekili'nin Meclise verdiği özgeçmişinde FETÖ'den kapatılan dernek yazıyor !
Yeni yıl, 2024’ün sorunlarıyla geldi
Vatandaş sürünüyor Bakan övünüyor
CHP bir ankette daha AKP'ye fark attı!
Solcular adına yaptırılan sahte afişlerin Gökçek'e ait olduğu kanıtlandı!
CHP'li Yavuzyılmaz, 20 Aralık'ta olanları anlattı! "MB soyulmuştur. Operasyondan haberi olanlar büyük paralar kazanmıştır. Kalanlar paralarını ve varlıklarını kaybetmiştir!"
Kameralı gizli gişeler yollarda para kesiyor!
Kayyım fırsatçılığı! Şahan'ın durdurduğu rezidans inşaatı yeniden başladı
Çoruh Vadisi artık 'rant' vadisi: Limak'a 92 milyonluk ihale!
AKP'li başkan 'uyuşturucu' skandalına ilişkin konuştu: "Kumpas"
CHP’li vekilden 'koronalı gemi' iddiası: İktidar ticareti insan hayatının önünde görerek insanlık suçu işliyor!
Bakan Karaismailoğlu'ndan bomba 8 milyon Euro itirafı! "Yanlışlıkla ödedik, geri alacağız"
Hayati Yazıcı'dan Gökçek çıkışı! 'O'nu boşuna görevden almadık!'