İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanlığı hevesi yolunda daha kaç CHP'li siyaset girdabında telef olup gidecek” ifadesine tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden yanıt verdi.
Silivri Cezaevi'nden konuyla ilgili mesaj gönderen İmamoğlu, ekonomik kriz, demokrasi ve adalete yönelik güvensizlikleri hatırlatarak, Bu kötücül aklın yakıp yıkmadığı, canından bezdirmediği, inim inim inletmediği, “telef etmediği” ne kaldı?" diye sordu.
İmamoğlu, Erdoğan'a şu sözlerle seslendi:
"Sonunda ağzındaki baklayı çıkarmışsın!
Ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu unutup açıkça bir cumhurbaşkanı adayını “telef” etmekle tehdit etmişsin.
Beni değil on milyonlarca seçmeni, milleti tehdit ediyorsun.
Aziz Milletim!
Cumhurbaşkanının “telef oldunuz”, “telef olacaksınız” sözü Türk siyasi tarihinin en dehşet verici itiraflarından birisidir.
Erdoğan rakiplerini saf dışı bırakmak için her yolu denediğini, daha da deneyeceğini itiraf etmiştir.
Seçimi iptal ederek, milli iradeyi yok sayarak, emrine aldığı yargı marifetiyle rakibini hapse atıp 35 yıllık diplomasını iptal ederek, aile fertlerini hapse atarak bizi durduramayacağını gören bu akla şu soruyu sorun:
Bilmediğimiz başka hangi yöntemlerin var? Daha ne yapacaksın? Henüz “heybenden” çıkarmadığın başka ne kaldı?
İmamoğlu, AKP iktidarında yaşanan ekonomik kriz, demokrasi ve hukuka yönelik güvensizliği hatırlatarak, Erdoğan'a tepkisini şu sözlerle sürdürdü:
"Aziz Milletim;
Telef olan Türk ekonomisidir, iştir, aştır, ekmektir,
Telef olan demokrasi ve hukuktur,
Telef olan milyonlarca emeklinin, işçinin, memuru , çiftçinin, gencin hayatıdır,
Telef olan “milletin hizmetkarı” diye yola çıkarıp bir kenara atılan Ak Partili kadrolardır,
Telef olan her musibete rağmen yıllarca Erdoğan’ı sırtlamış Ak Partili seçmenin umutlarıdır.
Bu kötücül aklın yakıp yıkmadığı, canından bezdirmediği, inim inim inletmediği, “telef etmediği” ne kaldı?"
İmamoğlu, sözlerini "Allah’ın izni, milletin desteğiyle ne telef olacağız, ne de kimseyi telef edeceğiz. Ülkeyi bu kötücül akıldan kurtarıp düze çıkaracağız" ifadesiyle noktaladı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP’nin cumhurbaşkanı adaylarına yönelik “Daha kaç CHP’li telef olup gidecek” göndermesinde bulunmuştu.
Erdoğan, konuyla ilgili “Cumhurbaşkanlığı hevesi yolunda daha kaç CHP'li siyaset girdabında telef olup gidecek? Bizim milletimize kazandırdığımız binlerce hizmetten herhangi birinin zekatı bu kişinin ömrü boyunca yaptığı siyasetle elde ettiği neticeye 1000'e katlar” ifadelerini kullanmıştı.
Tele1
PTT bu yılın ilk 4 ayında 76 ilde zarar etti!28 izlenme
Halkın tek gündemi yoksulluk! 'Fakirlik belgesi' alanların sayısı arttı!63 izlenme
AKP'de liste tartışması, "Vatan haini, FETÖ'cü!"127 izlenme
Geçen yıl selde yıkılan caminin yenisi aynı yere yapıldı, yine yıkıldı!36 izlenme
Atatürk sevgisi, Rus televizyonuna konu oldu!19 izlenme
Meclis'te gergin oturum! Ecevit’e büyük ayıp!160 izlenme
Kulislerden sızdı: 1.5 milyar euroluk 'kıyak' hangi bakanın imzasına takıldı?30 izlenme
Akşener soruyu duyunca öfkelendi: Barzani’yi ben öpmedim!153 izlenme