Hayati Diri 56 yaşındaydı. İnşaat işçisi olarak çalışıyordu. Haziran ayında sosyal medya üzerinden yatırım yapıp para kazandığını iddia eden bir şebekenin reklamına denk geldi. Onlarla WhatsApp üzerinden iletişime geçti. Eliptik Yazılım isimli firmaya toplamda 1 milyonu aşkın para yatırdı. Ancak hiçbir kazanç elde edemedi. Çete üyeleri Diri’den daha fazla para koparmaya çalıştı.
Diri yaşadığı sürecin ardından Temmuz ayında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Ancak 4 ayda bir arpa boyu yol alınamadı. Borç batağına saplanan Diri bugün ise yaşadıklarına dayanamayarak çalıştığı inşaattan atlayarak intihar etti.
Diri yaşamını yitirirken ölmeden önce çektiği video ise yürekleri yaktı. Diri, videoda dolandırıldığını belirterek telefonunun siber suçlara teslim edilmesini istedi. Diri’nin anlattıkları bir inşaat işçisinin dolandırıcılar nedeniyle yaşadıklarını gözler önüne serdi.
Kaynak: Gerçek Gündem
Sabancı ailesiyle ilgili bir açıklama daha: Son durumları belli oldu
Bilal’in derneğine belediye kılıfı... Büyükşehir sponsorluğunda Ensar, TÜRGEV el ele okullara
AKP’li isimlerin de yaşadığı Şehrizar Konakları’nın planları iptal edildi
Eski AKP'li yurttaşın isyanı 'Allah diye diye ülkemizi sattılar. Artık herkes gözünü açsın !'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye’deki toplam vaka sayısı 157.814’e, can kaybı 4.369’a yükseldi!
Türkgün yazarı, Sinan Ateş suikastı üzerinden gazetecileri hedef aldı: Skandal paylaşımları ortaya çıktı!
CHP'nin yakaladığı kafaları karıştıran 'Gizli Tanık' ayrıntısı: İki gizli tanık, aynı ifade
Avukatından otopsi açıklaması: "Rojin'in soruşturma dosyasına gölge düşmüştür"
AKP'nin Katar sevdası!
Depremde evleri yıkılan Hataylı depremzede ailenin şimdi de konteyner yuvası alevlere teslim oldu