Hayati Diri 56 yaşındaydı. İnşaat işçisi olarak çalışıyordu. Haziran ayında sosyal medya üzerinden yatırım yapıp para kazandığını iddia eden bir şebekenin reklamına denk geldi. Onlarla WhatsApp üzerinden iletişime geçti. Eliptik Yazılım isimli firmaya toplamda 1 milyonu aşkın para yatırdı. Ancak hiçbir kazanç elde edemedi. Çete üyeleri Diri’den daha fazla para koparmaya çalıştı.
Diri yaşadığı sürecin ardından Temmuz ayında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Ancak 4 ayda bir arpa boyu yol alınamadı. Borç batağına saplanan Diri bugün ise yaşadıklarına dayanamayarak çalıştığı inşaattan atlayarak intihar etti.
Diri yaşamını yitirirken ölmeden önce çektiği video ise yürekleri yaktı. Diri, videoda dolandırıldığını belirterek telefonunun siber suçlara teslim edilmesini istedi. Diri’nin anlattıkları bir inşaat işçisinin dolandırıcılar nedeniyle yaşadıklarını gözler önüne serdi.
Kaynak: Gerçek Gündem
İstanbul'da beklenen şiddetli sağanak birçok yerde su taşkınlarına sebep oldu
Bakanlıkların kefil olduğu patron devleti de çarpmış
AKP’li yöneticiye AKP’lilerden dayak
Emekli zam beklerken ücretsiz ulaşım hakkından da oldu: 65 yaş üzeri ücretsiz ulaşıma kısıtlama kararı
Vatandaş, iktidar, muhalefet birleşti Mehmet Cengiz’e izin verilmedi
Halk TV 5 gün süreyle kapatıldı! Seyircilerini alkışlayarak veda ettiler
Avukatı açıkladı: Seçil Erzan'ın intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı
AKP’li Şamil Tayyar’dan flaş 15 Temmuz çıkışı: "Gereği yapılırsa o kadar çok makam boşalır ki..."
Bilim Kurulu üyesinden 'Kurban' uyarısı: "Salgın açısından riskli"
AKP’li isimler arazi dolandırıcılığı soruşturma dosyasında!