ABD-İsrail ile İran arasında 28 Şubat’ta başlayan savaş 13. gününde daha geniş bir coğrafyaya yayılarak şiddetlendi. İsrail savaş uçakları gece boyunca hem Lübnan’ın başkenti Beyrut ve güney bölgelerine hem de İran’ın başkenti Tahran çevresine yoğun bombardıman düzenlerken, Lübnan’daki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 500’ü aştığı bildirildi. Aynı saatlerde İran da Körfez bölgesinde misilleme saldırılarını artırdı; bazı Körfez ülkelerindeki hedeflerin ve Hürmüz Boğazı’ndan geçen ticari gemilerin vurulduğu bildirildi. Bölgedeki saldırılar deniz ticaretini ciddi şekilde aksatırken, dünyanın en önemli enerji geçiş noktalarından biri olan boğazdaki güvenlik krizi küresel petrol piyasalarında büyük dalgalanmaya yol açtı.
Çatışmaların siyasi boyutu da giderek sertleşiyor. ABD Başkanı Donald Trump, Washington yönetiminin geri adım atmayacağını belirterek “İşimiz bitene kadar İran’dan çıkmayacağız” mesajı verdi. İran’da ise ülkenin yeni dini lideri Mücteba Hamaney’in babası Ali Hamaney'in öldüğü saldırıda yaralandığı ve hastanede tedavi gördüğü iddiaları gündeme geldi. Artan gerilim küresel ekonomiyi de etkilerken petrol fiyatlarının hızla yükselmesi üzerine G7 ülkeleri acil zirve düzenleyerek enerji piyasalarındaki krizi ve olası arz kesintilerini ele aldı. Uzmanlar, savaşın Hürmüz Boğazı’ndan geçen petrol sevkiyatını etkilemeye devam etmesi halinde küresel enerji krizinin derinleşebileceği uyarısında bulunuyor.
Tasnim haber ajansının iddiasına göre ABD'ye ait Safesia gemisi, İran Devrim Muhafızları Donanması'nın uyarılarını dikkate almadığı ve bunlara uymadığı için Basra Körfezi'nde vuruldu.
22 yılın en yaygın faiz artışı dalgası yaşanıyor, Türkiye tam ters yöne gidiyor!
Onlarca öğrenci yurtsuz kalırken bakın bütçeler nereye harcanmış!
"Erdoğan kaç yaşında emekli olduysa herkes o yaşta emekli olsun"
Okulda skandal! AKP'li isim yardım kolilerini reklamı için kullandı
43 bin fon katılımcısının paraları yatırıldı
Mansur Yavaş’tan ücretsiz HPV aşısının ardından diyabet sensörü desteği
TİP’ten Yargıtay’a Can Atalay çağrısı: Silivri’den çıkartıp meclise göndermek için kolları sıvamanın vakti
Prof. Dr. Osman Bektaş'tan İstanbul'da beklenen deprem için ezber bozan çıkış
TRT büyük skandal! Silahlar kayboldu!
Bıraktığı ekonomiden eser yok şimdi