İsrail ve HAMAS arasındaki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Bölgede yaşayan sivil halk bombardımandan kurtulabilmek için güvenli yer arıyor.
İKİ TARAFIN DA SİVİL HALKI ENDİŞELİ
İsrail tarafında ise HAMAS’ın kaçırdığı sivillerin aileleri endişeli bekleyiş içerisinde. Savaştan kaçanlar ülkelerini terk ederken aralarında Türkiye’nin de olduğu birçok ülkeye akın ediyorlar.
İsrail'in büyük bir öfkeyle bombardıman altında tuttuğu Gazze'de sığınacak güvenli bir yer bulmak güç, özellikle de çocuklarını korumanın derdine düşen anneler için.
Evleri İsrail saldırısında hasar gören Filistin halkı da aynı endişeleri taşıyor. Aileler, uluslararası topluma yardım çağrısı yapıyor.
İsrail'in yoğun bombardımanında hedef alınan bölgelerde ağır hasar var. Gazzeliler İsrail ordusunu ayrım gözetmemekle suçluyor. İsrail bombardımanında okullar ve sağlık merkezleri de zarar görüyor.
Birleşmiş Milletler yetkilileri caddelerde ve altyapıda oluşan hasarın sağlık ekiplerinin hareket kabiliyetini kısıtladığına dikkat çekiyor.
Hastaneler çatışma bölgelerinden getirilen yaralılarla dolup taşıyor. Gazze'de evlerini terkedenlerin sayısı da her geçen saat artıyor.

BİRÇOK REHİNE BULUNUYOR
Çatışmaların diğer tarafı İsrail'de de siviller Hamas'ın roket saldırıları nedeniyle panik ve korku içinde. Hamas'ın rehin aldığı kişilerin aileleriyse endişeli bir bekleyiş içinde. Rehineler arasında 11 Taylandlı da var. İsrail'e çalışmak için gitmişlerdi.
2 yıldır ailesini İsrail'de çalışarak geçindiren 26 yaşındaki Natthaporn Onkaew den de haber alınamıyor. Tayland'daki anne ve babası oğullarının bir an önce serbest bırakılması çağrısı yapıyor.
Saldırılarda 18 Taylandlının da öldüğü belirtiliyor. İsrail'de çalışan göçmen işçilerin çoğunu Tayland ve Filipinliler oluşturuyor.
GAZZE'DEN MISIRA İNSANİ KORİDOR
İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Washington yönetimi son 24 saatte Filistinlileri ve ABD vatandaşlığı taşıyanları Gazze Şeridi'nden tahliye etmek için diğer ülkelerle koordineli şekilde Mısır üzerinden bir insani koridor kurma hazırlıklarına başladı.
Avrupa Birliği Sözcüsü de Filistinlilere gerekli insani yardımların ulaştırılabilmesi için bir güvenlik koridorunun açılması konusunda girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Yeniçağ
Türkiye ile Almanya arasında 'sınır dışı' bilmecesi: 'Geri göndermeler başladı' iddiası33 izlenme
En Acı İsyan: Burada Siyaset Olur mu?618 izlenme
Erdoğan’ın konut planına ekonomistler ve siyasilerden tepki: "Milletin aklıyla alay ediyorlar!"60 izlenme
Yunanistan'da sıradan bir döviz bürosunda TL'nin durumu!80 izlenme
Orhan Bursalı 'RTE’nin cemaatlerle dansı salt oy amaçlı değil, gönül ve inanç ilişkisi de var'154 izlenme
İşsizlik çığ gibi: Kayıt dışı çalışan yabancılar, vatandaşın cebini vurdu!48 izlenme
Formula 1 tarihinde bir ilk! Şampanya yerine 'gazoz' verildi!91 izlenme
Turizm Bakanı’nın Bodrum’daki otel inşaatı yasağa rağmen tam gaz devam ediyor38 izlenme
İstanbul’da ücretsiz maskeler eczanelerden dağıtılacak!
İlber Hoca'dan 'ev kirası 5884 lira' diyen TÜİK'e: "Yok ya beni aptal mı zannediyorsun? 5 bin 800’e bırak İstanbul’da, Ankara’da küçük yerde zor bulursun"
TÜSİAD iktidarı bombaladı: "Çöken bir sistemdir. 10 küsur sene önceki olaylara şimdi yeni soruşturmalar açılıyor"
Kayyum yaşlı ve engellilerin kullandığı mekik servisini kaldırdı!