İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla’ müridiyle evlendirmesi ve çocuğun çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması toplumda büyük bir infial yarattı.
Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in bir sosyal medya paylaşımı tepki çekerken, söz konusu paylaşım meclis gündemine de geldi. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
“TÜM GERÇEKLER ORTADAYKEN…”
Mağdur H.K.G.'nın ses kayıtları ve görüntülerle suç duyurusunda bulunması sonucu, konunun mahkemeye intikal ettiğini, ilgili kişiler hakkında en az 27'şer yıl hapisle cezalandırılmalarını istendiğini hatırlatan Yıldırım Kaya, “Tüm bu gerçekler ortadayken; Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, sosyal medya hesabından halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapmıştır” dedi.
Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer alıyor:
* “Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6)
* Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!”
“GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK Mİ?”
CHP’li Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
* “Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit hakkında bir işlem başlattınız mı? Başlatılmadıysa, başlatılacak mıdır?
* Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayıcı paylaşımlar yapan, Cafer Koçyiğit okul müdürlüğü görevini sürdürecek midir?”
Devlet hastanesinde 'bağış' skandalı: 1 iğne 100 lira!143 izlenme
Motorine yine zam gelmesi bekleniyor!59 izlenme
Ahmet Şık'tan bomba iddialar! "Birine yasak, birine tutuklama"66 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz Avusturya’da tutuklandı!49 izlenme
AKP'den CHP'ye geçen Üsküdar Belediyesi, emeklilere 5'er bin TL dağıtacak!30 izlenme
Erdoğan'ın masasındaki son iki anket: "Saray'da matem havası var"54 izlenme
'Bor devrimi' diyen İnce'ye Bilal Erdoğan da 'Borcam' dedi: Evlerimizde kullanıyoruz ya!306 izlenme
Londralı tefecilerin Türkiye bayramı: 3 milyar dolara 2,4 milyar dolar faiz alacaklar33 izlenme
AKP’li belediyeden skandal uygulama!
KONDA: Kararsızların çoğu yüzünü muhalefete dönmeye başladı
"Ayhan Bora Kaplan suç örgütü" soruşturmasındaki gizlilik kararına rağmen yapılan paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldı
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Kemer Country’nin golf sahaları için ‘villa onayı!’