Sosyal medyada yayınlanan sokak röportajı içerikleriyle tanınan Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural, 12 Aralık 2021 tarihinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltıların, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sosyal medya demokrasi için tehdide dönüştü" şeklindeki açıklamasından bir gün sonra gerçekleşmesi dikkatleri üzerine toplamıştı. 3 yayıncı, 13 Aralık'ta çıkarıldıkları mahkemece verilen kararla sokak röportajlarında fikirlerini belirten bazı vatandaşların ifadeleri gerekçe gösterilerek ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı almıştı.
Ceza alan 3 yayıncıdan biri olan İlave TV'den Arif Kocabıyık, karar sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sokak röportajlarına kardeşinin devam edeceğini belirtmişti.
Vatandaşların görüşlerini aktarmaya devam eden İlave TV, sokak röportajları serisine devam ediyor. Antalya Muratpaşa'da gerçekleştirilen bir röportajda, AKP'li olduğunu belirten bir vatandaşın söyledikleri sosyal medyada tepkilerin odağına yerleşti.
'HASTANEDEKİ GÖREVLİYİ BİLE DÖVÜYORLAR, ÖYLE BASKI YAPIYORUZ'
AKP'li vatandaşın bu sözleri, çevredeki vatandaşların da tepkisiyle karşılaştı.
'İNSANLAR PERİŞAN'
AKP'li vatandaşın ardından konuşan bir başka vatandaş, "Hiçbir şey yakmasa 1000 lira elektrik faturası ödüyor. Pazara gitse hiçbir şey almasa 150 lira. Hesabını yaptığın an bu adam hiçbir şey almasın; ayakkabı almasın, çcoğuna simit almasın yine 7 bin liraya çıkıyor, açlık sınırının altında. Amcasından bahsediyor, sen kendi yaşadığına bak' sözleriyle tepkisini dile getirdi.
‘Her şey çok güzel olacak’ dediği için Pamela’nın konseri iptal edilmiş!
6 yıl bakanlık yaptı, 'Koca' sektörün kralı oldu!
Devlet Bahçeli, tweet atıp kendi yasağını deldi!
Kartalkaya faciasında ön rapor: Yetki İl Özel İdaresi’nde
Güncel corona verileri açıklandı: Hasta sayısı 323.014’e, vefat sayısı da 8.384’e yükseldi!
14 günde sandıklarda inanılmaz değişim: Erdoğan'ın oyu 10'dan 263'e çıkmış!
Tuncay Özkan’dan MİT mensuplarıyla ilgili şok iddia!
İçişleri Bakanlığı sıkça sorulan 3 soruya daha yanıt verdi
Hamas, İsrail’in yüksek teknolojili araçlarını böyle imha ediyor: Dikkat çeken grafik